Dun yine toprağa gencecik fidanların kanı duşmuştu..! Anaların bağırları yanarken, yine vatan sağolsundu...Dun kan toprağa duşerken yine gozlerden yaşlar suzuldu, yine katillere lanetler okundu, beddualar edildi... Anaların ve gelinlerin yureklerinde ise sızıdan da ote bir şey vardı...Evet, onların yurekleri kanamıştı... kahpe kurşun Civanmertleri şehit ederken, analarının yureklerinde de gorunmeyen kanlar akıtmıştı...Artık anacığın oğlu yoktu zahirde...Hayır -hayır;

Yok olan şehitler değildi aslında... onlar olmediler şehadet şerbetini icip canları karşılığında Rabb’ lerinden cenneti satın aldılar...Ve geride kalanlar... Analar, babalar, yavrucuklar, şehidine doktukleri gozyaşları...

O, Bayrak inmesin, ezan susmasın, vatan bolunmesin diye kurban olmuşdu bu vatana ama devletin ileri gelenleri, o'nu coktan unutmuştu bile...Uğurlanırken bile sessiz -sessiz ve kimsesiz uğurlanıyordu...

Şimdi ayrılık vakti geldi;ve sen gidiyorsun şehidim...Senin icin duzenlenen son gorevde sade bir torenle gidiyorsun...Yolcu edenlere bir bak! goruyormusun? uc-beş Rutbeli komutanın, sevenlerin, eşin ,dostun Ve....Annen..! kimleri bekliyordun ki? Vatan- vatan deyip canını verdin;oysa bu ulkenin ileri gelenleri burada bile ciftte standart uyguluyor ve seni gormezlikten geliyor,onemsemiyorlar şehidim..!cunku sen "jandarma er" din onun guzunde… Rabbim "Allah yolunda oldurulenlere oluler demeyiniz bilakis onlar diridirler" ayeti kerimesiyle yucelttiği makamı, Devletin ileri gelenleri kucumsuyor ve anmıyor bile şehidim..! onlar şimdi rutbe uğurluyorlar... hani birlikte duşmuştunuz ya bu toprağa, hani birlikte koruyordunuz ya vatanı...Şehit yoldaşın rutbeliydi şehidim... Belki de son yolculuğuna layık değillerdi de; nasip olamadı seni uğurlamak onlara...

Rutbeli şehidimize guller atıyorlar ,Sozde buyukler son derece soğuk ve taş gibi kaskatı duruyorlar... Siz ilgili kişiler..! sizler bilemezsiniz bir oğlu toprağa vermenin ne demek olduğunu. Ve bir annenin yureğinin taa derinliklerindeki acısını.. Size gore parsel -parsel sattığınız vatan sağolsun(!) bir yiğit toprağa duşer yerine bir başka yiğit gelir...Sahi siz hic kanayan yureğinizi sarsın diye soğuk bir cerceveli camın icindeki Şehidin resmini optunuz mu ?

Ya bir bayrağa sarılı tabutu, yada sonrasında kara toprağı kucaklayıp ta; yavrum-yavrum diyerek, avundunuz mu ? Efendiler! Onlar birer yiğittiler...Can'dan, kan'dan bahsediyorum..! şehit olmak herkese nasip olmaz amenna; ama bu gidişe "dur !"demeli...Bu duzen boyle gitmemeli... Yurekler kanıyor,akan kan'dan giden can'dan bahsediyorum!!!Artık Anadolu cocukları olmesin, artık onların analarını ağlatmayın,yureklerini kanatmayın!!!

Durdurun bu alcakca ve kahpece saldıran hainleri, işbirlikcileri, artık kesin cozum arayın,teror belasını guzel yurdum, cennet vatanımdan def edin,yoksa Anadolu insanının,anaların dayanma gucu kalmadı, "yeter artık dur!" deme zamanı geldi, geciyor....

Semra Demir ALINTIDIR