Merhaba,
MSI GE72 7rd cihazım var. Aldığımdan bu yana defalarca kez Linux dağıtımlarını denedim ama hicbir zaman tam anlamıyla geciş yapamadım. Bunun temel nedeni hibrit bir sistem olması. 2 ekran kartı var diye dağıtımlar nedense asla sağlıklı bir bicimde kurulmuyor. Mesela Manjaro'yu hic kurmayı başaramadım, yukleyicisi başlatılmıyor. Ubuntu, Mint gibi dağıtımları denedim onlarda da grub ekranında kod yazarak yanlış değilsem ekran kartı kapatılarak giriş yapılıyor. Daha sonra surucu yukleyince sorun cozuluyor. Ama bu sefer kapatma işlemi gercekleşmiyor, sistem kendini kapatamıyor. Bu da bir şekilde cozuluyor bu sefer inanılmaz bir ısınma başlıyor.
Elementary OS ve deepinos dışında sorunsuz calışmadı hicbir kurulum. Guncellik ve yaşadığım soruna cozum bulabilme rahatlığı acısından daha populer dağıtımları tercih etmenin mantıklı olacağına inanıyorum.
Benim gibi hibrit sistemli Intel ve NVIDIA ekran kartı bulunan cihaz kullanan ve ben bu dağıtımda sorun yaşamıyorum, şoyle bir cozum uyguladım kolayca tum sorunlarım cozuldu tarzında deneyim paylaşmak isteyen arkadaşlar varsa mutlu olurum. Teşekkurler.