Merhabalar. Sanıyorum ki forumda ilk başlığım olacak. Uzun bir yazı olacak gibi, o yuzden şimdiden kusuruma bakmayın lutfen. Ama bu durumu anlatabileceğim kimsem yok. Hem rahatlamak, hem de sizlere akıl danışmak istiyorum.

Ben 23 yaşındayım. Babam ve annem 32 senelik evli. Annem inanılmaz fedakar, sorumlu, evi harikulade şekilde cekip ceviren, insanlar tarafından bir hayli sevilen, cok iyi bir insan. Babam kucuk yaşta evden cıkmış, ailesi kostek olmadıysa da yanında aile desteği gormemiş, zeki, calışkan bir insan. Annem ile evlenmesi hayat kalitesini bayağı yukseltmiş, dediğim gibi dert tasa cıkarmayan, becerikli, fedakar, borcun b sini ailesine bildirmemiş bir kadın cunku.

Babam da genel olarak cok iyi, tatlı, ev işlerine her daim yardım eden, esprili, annemin ailesinde vs cokca sevilen bir insan. Fakat iyiyken cok iyi, kotuyken cok kotu denilecek cinsten biri. Bu huyu abime de sirayet etmiş, abim de aynen boyle biri. O yuzden cok surtuşuyorlar. Annemin tam anlamıyla mantıklı iletişim kurabildiği insan bir ben varım cekirdek ailede.

Annem tansiyon hastası. Babamın zamansız ve tamamiyle mantıksız yukselmeleri, asabiyeti ve o anlarda kullandığı tabirleri, kelimeleri yuzunden cok yıpranıyor. Babam bunu bana da yapıyor, ama ben sineye cekerim gecer. Ne de olsa cocuğuyum. Fakat annemin haklı olarak gururu yerle bir oluyor. En son bu tip bir olayı gectiğimiz hafta yaşadılar. Annem rahatsızlandı. Babam yemin şart etmiş ki bir daha boyle yersiz sinirlenmeyeceğim diye.
Son olay Pazar gunu patladı. Ben tartışma seslerine uyandım. Burada siyasi paylaşım yasak olduğu icin tartışmanın iceriğini tam olarak veremiyorum. Fakat babam hem cekirdek hem geniş ailemizde siyasi yonden aksi duşunen tek insan. Referandum sabahı da tercihimizden oturu bize hitaben sarf ettiği hakaretlere uyandım. Susmalarını bekledim fakat tartışma cok alevliydi. Daha doğrusu babam kendini yırtarcasına bağırıyor, annem cevap vermiyordu. Kalktım. Babam ekmek almaya ve oy kullanmaya dışarı gitmişti.

Annem babama gulerek espri yapmış sabah. Babam delirmiş. Kendi kendine saydırmış. Soylediği cok ağır şeyler var fakat siyasi icerik olmaması icin yazamıyorum. En sonunda da anneme, "o şekilde oy verirsen seni boşarım" demiş.

32 yıllık ve yukarıda saydığım ozelliklere sahip anneme bu lafı etmiş. Bu arada hic birimiz uc siyasi insanlar değiliz, babam haric. Gunluk hayatına siyaset karıştırmayan insanlarız. Yani annemin bu hususta holigan bir tarzı falan yok.

Bana ettiğini duydugum laflar zaten koymuştu ama bunu duyunca inanamadım. Başımdan aşağı kaynar sular dokuldu. O sırada babam alışverişten geldi, siniri yatışmış, fakat ozur dilemek yerine geyik muhabbeti yaparak duzelmeye calışıyordu. Bana "Bak Brooke, gazetede şu haberi okusana", anneme "Hayatım ooo bu kahvaltı ne boyle, ellerine sağlık, cay koyar mısın?" gibi gibi. Ben duzgun davandım. Haberi okudum, yorum yaptım vs. Annem hicbir şey demedi fakat cayını koydu. Baktı ki bozuldugumuz aşikar, gecti oturdu. O sırada şehirdışından abim geldi,iki aydır gormediği halde merhabadan ote muhabbet etmedi cocukla. Nasılsın bile demedi. Anneme kusunce bize de kusuyor adam. Abim olayın iceriğinden habersiz. Soylesek cıldırır.

Annem kızım ben teyzene gideceğim, bu lafı hazmetmem mumkun değil, ben bunu hak etmedim dedi. Ben de ona katılıyorum. Ben de geleceğim dedim. Zaten okulum yakın oldugu ve teyzem yanlız yaşadığı icin cokca geliyoruz esasında. Pazar gununden beri eve gitmedik. Ben babama referandum sonrası sonuca ilişkin ılımlı bir mesaj gonderdim. Cevap dahi vermedi.

Babam ozur diliyor vs olsa orta yol bulmaya calışacağım ancak oyle birşey yok. Pazar gununden beri ne aradı ne sordu. Nerede oldugumuzu bile kesin olarak bilmiyor, tahmin ediyordur. Yarın annemin doğumgunu. Dun beni cekti konuştu annem. Ailenin en kucuğu benim fakat benden başka herkes sorumsuzca davranıyor. Sonra ben duzeltmeye uğraşıyorum. Artık cok yıprandım. Keşke birileri de beni idare etse diyorum bazen, oh ne guzel oyle deli insan olmak... İnsanlar seninle uğraşıyor, sen insanlarla değil.

Tek bir tartışmada kullanılan tek bir kelime gibi duşunebilisiniz ama meselenin ici inanın oyle değil. Bu sozler unutulmuyor. 32 yıllık evlilikte kac defa oldugunu siz hesap edin. Ayrıntı cok veremiyorum zaten cok uzun oldu. Uzun yazdıgım icin kusura bakmayın lutfen.

Ben ne yapacağım?