Forumda boyle birkac insan var. Linux'u araştırmadan kotuleyen kesim. Nedenini sorduğumuzda, zor ve sadece yazıların olduğu bir sistem olarak goruyor. Terminal yerine CMD diyen bile var. Program desteği ve oyun konusuna gelelim. Ben Linux'u kullandığım sure boyunca program konusunda sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum. Wine programını bile kullandığım sure boyunca indirmeye gerek duymadım. Oyun konusunda ise Linux'ta gayet iyi oyun oynanabiliyor. Gereken program ve bilgi ile yapılabiliyor bu. "Windows'ta bu olaylar daha basitken neden Linux'a geceyim?" Sorusu var. Acık kaynak, ozgur, ucretsiz ve stabil olması. Sana lisans al diye bağırmıyor, seni kendi sisteminde ozgur bırakıyor, acık kaynak olduğu icin ne yaparsan yap diyor. Neden buyuk şirketlerde ve hacker film ve dizilerinde Linux kullandıklarını sanıyorsunuz? Acık kaynak, yonetici, daha guvenli ve ozgur olduğunuz bir sistem olduğu icin. Windows'ta bu imkanlar kısıtlı olduğu gibi uzerine lisans parası veriyorsunuz. Kullanmak istemeyen kullanmaz zaten ama en azından kotulemeyin. Goruyorum hic araştırmadan ve kullanmadan kotuleyenler var, bir de gelip bizimle tartışıyorlar. Kendi alanınıza gore dağıtım secenekleri var. Ev kullanıcıları, Serverlar ve Security icin dağıtımlar var. Linux'u sadece siyah arka plan ve beyaz yazı sanan arkadaşlar icin, masaustu ortamları var. Sisteminize gore secim yapabilirsiniz. Artık bu konuda tartışan birileri varsa, bu konuyu onlara atabilirsiniz.
Surprizbozan: Masaustu ortamları. Xfce ortamı;
Gnome ortamı;
Kde ortamı;
Cinnamon;
Pantheon;
Mate;
Unity;
Budgie;
Lxde;
Lxqt;
Daha fazlası var ama sadece bunları koydum.
Surprizbozan: Linux dağıtımları. MX Linux
Manjaro
Mint
Pop!_OS
Ubuntu
Debian
elementary
Fedora
Solus
KDE neon
EndeavourOS
openSUSE