Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı
-
02-10-2022, 22:04:48Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lutfen siz soyleyin. Nişanlımın annesi oğretmen her zaman musait olmuyor. Bu bayram tek başına koye gitmiş daha yeni dondu. Biz bundan once caya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek caya gittik. Neyse ailem bayramda kızı gormeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım oyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi soylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun calışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sozler duydum acıkcası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe cağırmadı. Hala gelin bohcası getirmediler konusu acılmadı. Ben tek kelime soylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hic mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini opmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.