1995 hakkari şehitleri hakkari cukurca şehitleri 1995 cukurca
Adı Soyadı : Sadık Turkyılmaz
Doğum Yeri : Ankara - 1974
Baba Adı: İsmail
Ana Adı: Selma
Medeni Hali: Bekar
Sınıfı, Rutbesi: Jandarma Cavuş
Sicili - Tertibi: 1974-2 İl J.K.lığı - Hakkari
Şehit Olduğu Yer : Hakkari - Cukurca Golgelibeş Mevkii 10.07.1995
Cukurca'nın dağlarından merhaba
Sevgili Anneciğim babacım nasılsınız iyimisiniz
iyi olmanızı yuce Allahtan dilerim. O pamuk ellerinizden operim. Abimin ellerinden kardeşimin ve yeğenimin gozlerinden operim.
Eğer beni soracak olursanız ben cok iyiyim. Az kalan gunlerimizi saymakla uğraşıyorum ve ayakta kalmakla uğraşıyorum.
İki tane PKK denilen piclerle uğraşıyoruz biliyorsunuz ama sonunda acı gunlerimiz bitecek yeniden değişik bir hayata kavuşacağım ve yerden Turkyılmaz ailesi toplanacak. Annem senin yuzun her zaman gulecek. Annem bizi bu yaşa kadar cok buyuk destekle yetiştirdin. Allah'ın izniyle bundan sonra dertler bitecek tatlı ve mutlu gunler gelecek.
Artık şu Zafer gilde, gelsede biz kurtarsalar ama şuan da nobet harici hicbir işimiz yok. Kalk nobet tut yat bu mektubu yazdığımda da maaşımı alıyoruz ve para sıkıntısı yine kalktı anam yine burada patron Sadık. Aynur nasıl iyi mi iyi olmasını cenabı Allahtan dilerim. Baban nasıl dedemgil nasıl iyilerdir inşallah Allah onları başımızdan eksik etmesin.
Anne artık bana ailemize yakışır gelinini hazırlamaya başla kara kaşlı kara gozlu olsun. Neyse canım guzel olsun kızmadın değil mi. Annem şafak cok yakın sizleri yine cok ozledim.
Sizi seven asker oğlunuz.
Eski gunler burnunda tutuyor Sadık’ın (Turkyılmaz). Cukurca'dan yazmıştı mektubunu; "Teskereyi alınca, Turkyılmaz ailesi yeniden toplanacak. Annem, senin yuzun yeniden gulecek. Bizi buyutene kadar neler cektin. Ama bundan sonra mutlu gunler gelecek."
Mutlu gunler umuduyla Sadık. Bir de dileği vardı anasından:
"Anne artık ailemize yakışır gelini kızını hazırlamaya başla. Kara kaşlı, kara gozlu olsun. Şaka bir yana şafak cok yakın. Beni bekleyin."
Sadık Turkyılmaz
Şehit Olduğu Yer : Hakkari - Cukurca
Türkiye, Osmanlı, Atatürk0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Türkiye, Osmanlı, Atatürk
- Şehit Olduğu Yer : Hakkari - Cukurca