Bu konuyla icimdekileri paylaşmak istedim..

Ozellikle buyuk şirket ve fazla personelin calıştığı kamu dairelerinde calışanlara bu sorum.Sizin de sorun yaşadığınız insanlar var mı?

Cok değil 3 yıllık tecrubem var iş hayatına dair. Cok sevecen ve umutlu başladım ve kimseye herhangi bir zararımın olmadığına emindim. Ama insanlar kendine surekli malzeme, atraksiyon arama derdinde olduğundan mutevellit ben de bir şekilde cekildim dedikodu kazanlarının icine. Yine de kimsenin bir şeyine karışmamaya calışıp kendi halinde işine gidip gelen biri olmaya calıştım. İlk işyerim olduğundan başta yanlışlarım oldu tabi. Muhatap olmamam gereken kişilerle muhatap oluşum,hayatıma mudahil olmaya calışanlara ilk elden izin verişim gibi dolu dolu hatalarım oldu. Derken bir bakmışım ki 100kişilik işyerinde sayılı insanlarla selamlaşıyorum.Dolaylı ya da dolaysız sebeplerden konuştuğum insanlarla bile muhabbeti kesmişim.

Mesela eşimin birimindeki biri işsizlikten neye saracağını bilemeyip ona ağza alınmayacak ithamlarda bulundu ve cevresindekileri de bu yonde etkileyip beraberce ona tavır aldılar. E hal boyle olunca benim eşime bile isteye kotuluk yapanla muhatabı tabi ki keseceğim. Başka bir ornek vereyim. Sevdiğim ve muhabbet ettiğim bir arkadaşımın başkası hakkında kotu duşunceler one surup sonra o duşunceleri one surduğu kişiyle hicbir şey olmamış gibi devam edebilmesi, aşırı samimi olması benim de arkamdan aynısını yapabileceğini sorgulattı ve bir kac hareketi daha bunu doğruladığını icin muhabbetimi yavaş yavaş kestim. Ya da hassasiyetimi bildiği halde gormezden gelen, beni anladığını soylediği halde aksine davranış sergileyen iş arkadaşlarımla da yavaş yavaş muhabbetimi kestim. İşte bunun gibi orneklerle dolaylı, dolaysız sorun yaşadığım bir suru insan oldu son donemde..

Herkesle iyi olabilmeyi bir amac edinmedim ama bu şekilde art arda olaylar yaşıyor olmam bir an her şeyi sorgulattı bana.. Normal mi bu yoksa ben mi cok cabuk set cekiyorum insanlara karşı ? Ya da olması gereken sizce ne?