şehit olan askerler askerin annesine yazdığı mektup şehit olan askerlerin resimleri bir askerin annesine yazdığı mektup askerlerimizin goruntuleri

'Ruyamda azraili gordum, canımı almaya gelmişti'

HakkÂri'de mayına basarak şehit olan Onbaşı Karacor, teyzesinin kızına gonderdiği fotoğrafın arkasına, "Ruyamda Azrail'i gordum, canımı almaya gelmişti" diye yazmış

Hakkari'nin Cukurca ilcesinde onceki gun mayına basarak şehit olan komando onbaşı Sedat Karacor'un cenazesini Ataturk Havalimanı'ndan almaya gelen yakınları gozyaşlarına boğuldu. Anne Zerihan Karacor ise bir yandan oğlunun Turk bayrağına sarılı tabutunu askerlerle birlikte omzunda taşırken bir yandan da teror orgutune lanetler yağdırdı.

THY'nin tarifeli ucağıyla dun Van'dan İstanbul'a getirilen şehit Karacor'un cenazesi, Turk bayrağına sarıldıktan sonra askerlerin omuzunda cenaze aracına taşındı. Bu sırada gozyaşları icinde askerlerin arasına giren anne Zerihan Karacor, tabutu omuzlayarak cenaze aracına kadar taşıdı. Teror orgutune lanetler yağdıran anne Karacor, sinir krizi gecirdi. Şehit Karacor'un dayısı Bayram Karakurt, "Sedat, ağabeyinin nişanı icin izin almıştı.
Anne ve babasına surpriz yapmak icin bugun İstanbul'a gelecekti. Parası olmadığı icin benden rica etmişti. Ben de hesabına biraz para yatırmıştım. Onu ben karşılayacaktım. Ama cenazesi geldi. Acımız cok buyuk" diye konuştu.

'Başka analar yanmasın'

Atakoy 5. Kısım Camisi'ndeki cenaze torenine İstanbul Valisi Muammer Guler, İstanbul Emniyet Muduru Celalettin Cerrah, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, 52. Zırhlı Tumen Komutanı Tumgeneral Cengiz Arslan'ın yanı sıra cok sayıda vatandaş katıldı. Torene gelen şehit yakınlarından bazıları kurtce ağıtlar yaktıkları goruldu.
Kortejde yer alan ve ellerinde Turk bayrakları bulunan bir grup tekbir getirerek 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler olmez, vatan bolunmez' diye slogan attı. Fenalaşan anne Karacor, "Başka analar yanmasın" diye gozyaşı doktu. Karacor'un cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

'Sevdiğimi bir daha goremeyeceğim'

Şehit Karacor'un bir sure once teyzesinin kızına gonderdiği fotoğrafın arkasına yazdığı şu satırlar okuyanları gozyaşlarına boğdu: "Bir gece birisi beni uykumda uyandırdı. 'Kimsin' diye sordum. 'Azrailim' diye cevap verdi. 'Ne istiyorsun?' diye sordum. 'Canını almaya geldim' dedi. İşte o an olume isyan ettim. 'Neden bu kadar olumden korkuyorsun?' diye sordu.'Cunku sevdiğimi bir daha goremeyeceğim' dedim. 'O'nu cok mu seviyorsun?' dedi. 'Hem de olumune kadar' dedim. Baktı ve geri donup gitti. 'Nereye, canımı almıyor musun?' diye sordum. 'Sen zaten olmuşsun, ağlayanın yok' dedi."