Merhaba iyi forumlar, 13.00 saatleri gibi İlledelinux Mate kullanıma acıldı. Bende hemen bir acıklama yapmak istedim. Surum ile ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.

Genel bilgileri
Debian buster (10) stable (non-Free) tabanlı.
İşlemci mimarisi 64 Bit.
BIOS-UEFI destekli.
Masaustu ortamı Mate.
Kendi orijinal pencere yoneticisi, metacity (marco).
Hem klasik kuruculu hem calamares kuruculu.
Canlı ortama sahip (kurmadan denemek icin).
Sistem teması, macOS-3D-Blue tema, ek tema Mojave.
İkon teması, reversal Blue tema.
Varsayılan yazı tipi, cantarell.
Siklet, orta.
Kurulu RAM kullanım ortalaması 500 MB, canlı RAM kullanım ortalaması 600 MB.

Bellibaşlı bazı kurulu paketler
Firefox, Synaptic, software Center, GNOME Games, Celluloid, Mintstick, Bleachbit, GIMP, LibreOffice, plank, Grub Customizer...

Ozellikler
Ustte Mate panel, altta plank bulunuyor. Mate panel oldukca zengin ve kullanışlı iceriklere sahip. Bunlardan biri kendi ozel olarak entegre ettiği panther Launcher menu, diğeri ise bir vala panel eklentisi olan vala panel appmenu. Plank'a hızlı kullanım icin favorites adında bir kısayol menu eklendi. Caja dosya yoneticisi sağ bağlam menusune uyarladığı "favorilere ekle" adındaki tuş ile favorites menuye en cok kullanılan simgeleri ekleyebilirsiniz. Kendi geliştirdiği 20 civarında kullanışlı aracları bir pencerede toparladı ve kısayolunu ustteki panele ekledi. Bu araclar şunlardır: Conky'i ac veya kapat, cekirdek kurulumu (kernel), dunya televizyonları, ekran cozunurluğu, equalizer, giriş muziğini ac veya kapat, grub yukleyici, hataları duzelt, internet hız testi, kok olarak ac, kok olarak calıştır, masaustu kur, otomatik oturum ac, programların RAM kullanımı, servisler, sistem canlı bilgiler, sistemi iki farklı depodan guncelleyin, ucbirime neofetch ekle veya kaldır, ucuncu taraf yazılımlar kur. Caja dosya yoneticisi sağ bağlam menusune ceşitli amac icin gerekli gorduğu 9 adet ozellik ekledi. Bu ozellikler şunlardır: Bu dizinde ara, calıştır, duvar kağıdı olarak ayarla, favorilere ekle, gizli dosyaları goster, ISO bilgisi al (hash), pluma ile ac, USB'ye yazdır, yolları kopyala. Sisteme macOS havası hakim, genclerin yoğun kullanımı neticesinde boyle bir hava katmayı duşunuldu. Dağıtımda bircok elemelerden gecirerek eklenen 20 adet arka plan resim bulunuyor. Ben @baycoder olarak dağıtımı daha denemedim ama en yakın zamanda denemeyi planlıyorum. Test sonuclarımı yazmayı duşunuyorum. Bu konu bu kadardı herkese okuduğu icin teşekkur ediyorum.

@endless0 @dengesiz Kokarca @cengover_ekin

Dosya Ekleri illedelinux-mate-terminal.png 452 KB · Goruntuleme: 74

illedelinux-pantheon.png 412,7 KB · Goruntuleme: 68

illedelinux-tools.png 437,3 KB · Goruntuleme: 67