Merhaba hanımlar.
Siteye uye olmayan bir arkadaşım icin acıyorum konuyu. Şu an birlikte değiliz, kendisi de sanırım konuyuntakip edecek.
Biraz uzun olabilir yazdıklarım, siz olsanız ne yapardınız bu konuda fikire ihtiyacımız var.
Arkadaşım bundan uzun yıllar evvel (15 yıl olmuştur) avm de calışırken alışverişe gelip giden bir muşteri arkadaşımdan (ayşe) hoşlanıyor bir kac gun kompliman vs derken bu adamla (ali) sevgili oluyor. Bir kac ay dolu dizgin ilişkileri devam ediyor, bu arada ali ayşe ile birlikte olmak istiyor, ısrarcı olduğu donemler oluyor. Ayşe evlenmeden ilişki yaşamayacağını soyleyince once imam nikahı yapalım falan diyor ali sırf ilişki icin.
Gel zaman git zaman ayşe cidden aşık oluyor; ben o donemde aliyle tanışmıştım. Ve hic de hoşlanmamıştım ki kokusu cıkıyor. Bir gun ayşeyi bir kadın kavga kıyamet arıyor ve ali'nin karısı olduğunu soyluyor. O donemde adamın 3 de cocuğu varmış. O yıllarda adam 30 lu yaşlarda ayşe de 25. Adamın evli olması yanı sıra adı sanı işi gucu hep yalan.
Neyse bizim kız adamdan koşarak kacıyor. Bir sure adam peşinde devam ediyor klasik mutlu değilim boşanıcam vs hikayeleri. Neyse ki arkadaşım adamdan yakayı kurtarıyor.
Bi 4 5 yıl sonra arkadaşım evleniyor. Şu an 10 yıllık evli. Eşi aklı başında beyefendi laftan sozden de anlar birisi. Evlendikten kısa bir sure sonra bir gece ali ayşeyi arıyor. Sarhoş ben seni unutamadım ben ne halt ettim bir kızım oldu adını senin adın koydum vs zırvalıyor. Bizim ki de o korku ve telaşla beyefendi sanırım yanlış aradınız diyor. Adam sarhoş sarhoş konuşunca eşi telefonu alıyor ve ali ye bak yanlış aramışsın sarhoşsun da aradığın noyu kontrol et vs diyip kapatıyor. Ayşe ile eşi arasında konu o gece kapanıyor. Fakat ayşe nin ici hic rahat etmiyor ertesi gun eşine durumu anlatıyor fazla detay vermeden. Eşi de zaten buna benzer bir durum sezdiğini, ayşe ye guvendiğini gecmişte olanın gecmişte kaldığını soyleyip ayşe nin numarasınuiı değiştiriyorlar ve konu kapanıyor.
1 ay kadar once ayşeler ev değiştiriyor, kiracılar. Bir kac kez karşı komşusu ile kapıda karşılaşıp selamlaşıyorlar. Kadının 4 cocuğu var. 12 13 yaşındaki en kucuk kızın adı ayşe.
Fakat evin erkeğini 2 gun oncesine kadar hic gormuyor.
2 gun once arkadaşım sabah işe gitmek icin evden cıktığında adamla karşılaşıyor. Adam karşı komşusu.
Eli ayağı cekiliyor tabi. 2 gundur gozune uyku girmemiş. Cok huzursuz.
Ne yapacağını bilmez bir durumda. Ali nin eskiden ki pis tavırları bir sure musallat oluşu vs derken...
Eşine durumu acmalı mı acmamalı mı? Acsa yeniden bu devirde taşınmak, kira kontratı taşınma masrafı ailelere taşınma gerekcesini nasıl anlatacağı bir suru tilki kafasında. Tabi eşinden de cekinmiyor değil.
Bir de adamı gectim, yıllar once "benim yuvamı mı dağıtacaksın" diye kendinimarayan kadınla karşı karşıya...
Ben eşiyle konuşması ve durumu anlatması ve taşınması taraftarıyım ama taşınmayı cevreye anlatamamaktan dolayı endişeli.
Onun da kucuk bir kızı var. Site olsun parkı olsun vs diye aikelerden destek alarak kiraya cıktılar. En cok kafasına takılan husus da bu. Acıklayamamak....
Valla akşam ayşelerde oturmadaydık. Kızın ici cekilmiş gibi. Benim bile icime bi okuz oturdu.
Yontem ne olmalı?
Okuyan herkese teşekkur ederim biraz uzun oldu