şehit kızının babasına yazdığı şiir bir şehit kızının babasına yazdığı şiir
Yine seni ozledim.Yine aklım karıştı baba..Ozlem aklı karıştırır mı? Bunu oğretmemiştin bana.

Bugun benim doğum gunum.Şimdi sekiz yaşımdayım.buyudum erkek oldum ama hala anlamıyorum sen neden yoksun baba.Onluk bana cok yakıştı. Senin hep gormek istediğin gibi pırıl pırıl bir oğrenci oldum ama sen goremedin uzgunum cok uzgunum baba...Karlı bir kış gunuydu.seni bir tabutun icine koymuşlardı.Yine cok yakışıklıydın. Derin bir uykuya dalmıştın.Cağırdım defalarca seslendim sana,cevap vermedin kustum sonra.Hani soz vermiştin. Kartopu oynayacaktık ilk kar yağdığında. Hava cok soğuktu ama babannem ağlarken ''oooyyy ciğerim yanıyor'' diyordu.

İnsanın ciğeri nasıl yanar baba?

Cok buyuk bir kalabalık vardı.Herkes ama herkes ağlıyordu.Hep bir ağızdan ''ŞEHİTLER OLMEZ VATAN BOLUNMEZ'' diyorlardı.Sen şehitsen olmuş olamazsın.

Olmediysen nerdesin baba?

Kocaman bir Turk bayrağına sarmışlardı tabutunu.Sen onu hep goklerde gormek isterdin.''Kutsal sevdam bayrağım'' derdin ya hani. Nedense biraz da kıskandım o zaman seni. Affet baba.Peki neden anlamıyorum hala.

Şimdi sen oldun mu? O zaman vatan bolundu mu?

Cok karıştı aklım baba.Vatanı kim bolmek ister ki.Bu buyuk gunah değil mi? Dedem anlatırdı ya hep ''benim dedem Canakkale’de şehit oldu vatanı kurtarmak icin'' derdi ya...O zaman buyuk buyuk dedem yok yere mi oldu? neden tekrar vatanı bolmek istiyorlar baba? Hani okula gidince her şeyi oğrenecektim.Bunları neden oğretmiyorlar baba? Bildiğim tek şey var.

O da sen yoksun yanımda.

Annem cok ozluyor seni biliyorum. Babanla gurur duyuyorum diyor. İnsan gurur duyunca ağlar mı? Ozleme alışır mı baba?

Peki gurur senin yerine kardeşimi koklar mı? Beni maca goturur mu acaba?

Biliyor musun baba,benim ciğerim yanmıyor elledim sıcak değildi fazla. Hem duman da cıkmıyor. Ama icimde bir yer var. Seni her duşunduğumde orası cok acıyor,sızlıyor,sanki kopacakmış gibi oluyor.Sanki birileri devamlı kalbimi sıkıyor.Galiba sen yokken hep hasta oluyorum baba.

Bu acı nasıl diner? Ellerin ellerimi nerde bekler? Koşabilmek icin seninle yollar bizi nasıl ozler? Vatanı hangi canavar boler? Onlara senden başka kim dur der?

Gel de anlat bana. Anlat, oğret ki bende şehit olayım baba..

alıntı