eşe mektup
ŞEHİT POLİS
ADI VE SOYADI : Osman Cınar
Doğum Yeri : Beyşehir 24/07/1958
Şehit Olduğu yer : Bingol- 28.07.1991
Defin yeri : Beyşehir-KONYA
Olayın Acıklaması : PKK teror orgutunun yol kesme eylemi sırasında kacırılarak şehit edilmiştir.
Eşi …………. CINAR’ ın Mektubu
1980 Yılında eşim polis olmuştu. İlk gorevine Yozgat’ ın Yerkoy İlcesinde başladı. Yerkoy’ de 8 yıl gorev yaptı. 1988 yılında tayinimiz Van’ a cıktı. Van’ da 3 yıl gorev yaptıktan sonra 6. ayın 11. inde 1991’ de Konya İlinin, Beyşehir İlcesine izine gelmiştik. 40 gun iznimizi kullandıktan sonra izin donuşu, Bingol- Solhan Karayolunda PKK teror orgutu yolumuzu keserek kendimize ait arabadan beyimi indirdiler. O anda bir cok araba durdurmuşlar, biz o olayın ustune vardık. Beyim arabadan inerken bana siz arabadan inmeyin dedi. Bende iki kızımla arabanın icinde 2 saat bekledim. Daha sonra eşim sağındaki ve solundaki teroristler ile yanıma gelip 1- 2 dakika sonra “ COCUKLARIMA İYİ BAK İYİ SAHİP OL” dedi. Eşimin bu son sozu buydu. O anda beyimle aramızda 15-20 metre vardı. Teroristler bana cabuk in arabadan dediler. Bende sadece el cantamı alıp, 2 cocuğumla arabadan indikten sonra arabamızı yaktılar. Beyimi şehit ettiler. O kalabalığın icinde bir polis ailesi daha varmış. Bizi o polis kardeşimiz, Solhan polis karakoluna kacırdı. Orada 50-60 tane terorist vardı. O polis kardeşimizde o pislikleri, işciyim diye kandırmış.
Beyimin cenazesini Bingol Hastanesine goturduler. O zaman ben 3 aylık hamileydim. O korkuyla, o ızdırapla birlikte rahatsızlandım. Beni polisler sağlık ocağına goturduler. Doktorlar bebeğimi kaybetme tehlikesi olduğunu soylediler. Bana orada bir iğne yaptılar.
Daha sonra Malatya devlet hastanesine kadar cenazeyle birlikte geldik. Cenaze arabası
Hastanenin onunde beklerken, bende hastanede kurtaj oldum. Ben o anda 1 şehit değil, 2 şehit verdim. Ben apo’ nun etini değil kemiklerini dahi kul edeceğim. Bir de o haini elime gecirebilsem, o cocuk katili apoya doktor hekim goturmemenizi rica ediyorum. Benim 8 yıldır cektiğimi Allah ile ben biliyorum. Ben 8 yıldır sinir hastası oldum. Apo ya işkence cektirerek
Oldurmenizi rica ediyorum.
….. ……CINAR
şehit eşin mektubu
Türkiye, Osmanlı ve Mustafa Kemal Atatürk0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kültür
- Türkiye, Osmanlı ve Mustafa Kemal Atatürk
- şehit eşin mektubu