bedir karabıyık sarıkamış mektupları
ADI VE SOYADI : BEDİR KARABIYIK

DOGUM YERİ : 1953/ Doğubeyazıt
Baba adı : AHMET
SINIFI ve Rutbesi : BİNBAŞI
Şehit Olduğu Yer : Sarıkamış-Kızılbucuk Koyu
Defin yeri : Balıkesir- Bandırma
OLAYIN ACIKLAMSI : Teroristlerle catışma

Şehit olmadan yedi ay once gecici gorevle gittiği Hakkari’ den dondukten sonra Sarıkamış’a

Gelip, tum borclarını oder ve arkadaşlarını telefonla arayarak “Ben Nisan ayında goreve gideceğim” deyip herkes ile helalleşir. Eşine ise şehit olmadan bir hafta once telefonla arayıp,
“Birliğimde ki cantamda iki adet mektup var, şehit olduğum takdirde mektupları alırsın”” deyip herkes ile helalleşir. Eşine ise şehit olmadan bir hafta once telefonla der.
Şehit olduktan bir gun sonra eşi mektupları alır. Şehit olduğunda Bedir Karabıyık’ ın sağ ust cebinde bir TURK BAYRAĞI , annesinin sac teli ve ufak Kur’an-ı Kerim vardı.

VASİYETİMDİR

Guzel Hanımcığım;

Şimdi ayrılık zamanıdır. Sen genc, oğulcuklarım cok kucuksunuz. Sizi mesut ve bahtiyar etmek icin cok calıştım. Cileli hayattı bu, beraber yaşadık. Beni anlamışsınızdır. Goğsumun icinde ki , kafesine sığmıyordu. Cok dua aldım. Bu sebepten uzun omur ve hayır umidim vardır. Fakat ben kefenimi hep uzerimde hissettim. Ecel gelirse safa gelsin onunla arkadaşım ben. Yeter ki son nefes de mumin olarak goceyim. Hak vaki olur inşallah şehit olurum. Sana ağlama demiyorum. Seven sevdiği icin elbet ağlar. Musterih ol. Haram lokma yemediniz. Yedirmedim. Bilmeden işlediklerimizi Allah af etsin.

Cocukları hoş tut, hep tatlı sozler soyle. Onlar Allah’ ın izniyle hayırlı insan olurlar. Buyuk oğlum hırcındır ama merhametlidir, kucuk oğlum hem akıllı hem iyi huyludur. İkisinde de
Siyasi zeka vardır. Devlet adamı olabilirler, o yone yoneltmeğe calış. Demin dostlarım kimlerdiyse onlarla irtibatı kesmeyin. Ben senden razıyım, Allah da razı olsun. Allah cennet nasip ederse seni de yanıma versin. İffet, namus ve hanımefendiliğiyle her zaman yıldızdın. Guzel yuzunu Allah nasip ederse tekrar gorurum ama dunyada, ama ahrette…..

Hakkınızı helal edin.

Evin Babası Bedir