uzaktaki arkadaşa mektup ilyas acar uzaktaki arkadaşıma mektup şehit ilyas acar
ADI VE SOYADI : İLYAS ACAR
D.YERİ-TARİHİ : ANTALYA-1976
ŞEHİT OLDUĞU YER : Van/ Gurpınar yalınca J.KRk. 1997
Olayın acıklaması : Teroristlerle catışma
ARKADAŞA MEKTUP
Ey benim değerli, sağlam ciğerli, bazen kederli, halden, her turlu dilden anlayan, yuz altın değerinde, bir canak bal lezzetinde 9. amerikan cikleti, canlar parcası, yurek yarası, gonul karası, havuc ortası, genc arkadaşlar hası, kral arkadaşım. (…………………)
Kalbimin derin koşesinden, gulyağı şişesinden, her gunku neşesinden sevgilerimle saygılarımı, sevgilerimle selam eder, odun gibi ellerinden sıkarım.
Gelelim halden hatırdan birkac sıra satırdan yazması benden, okuması senden, dinlemesi yanındaki arkadaşlarından.
Kral arkadaşım nasılsın, iyimisin, iyi olmanı seni beni uzaktaki dumeni, gemideki yelkeni, gizli hasretlik cekeni, buralarda ve oralarda olup biteni, tarladaki karpuzu, gokteki ay yıldızı, sofradaki tuzu yaradan Cenabı Allah’tan dilerim.
Sende beni soracak olursan buralarda hasta kaldım ve doktora cıktım, doktor recete yazdı bulamadım. Sana rica ediyorum.
12 Eşek arısı, bir cuval uzum kurusu, iki cuval mısır sarısı, 50 gram yaprak, 70 lil konyak, bir de elma gibi yanaklarından, kiraz gibi dudakları , 18 yaşında gul gibi bir kız. Bu dediklerimi incirin cekirdeğine koy bana yaz gonder.
Mani yazar coşarım, insan gibi yaşarım, mektup karşı olmazsa be seni boşarım. Haydi mektubum uğurlar olsun, dağlar kadar yolun olsun. Bana selam vermeyenin iki gozu kor olsun.
Sevgiler Selamlar
Burası ne cennet nede harikalar diyarıdır.
Burası insanların susup, silahların konuştuğu yerdir.
Kuşların yerine, mermilerin uctuğu ciceklerin yerine
Barutun koktuğu, kurtların bile yuva yapmaya korktuğu
Akreple yılanın yan yana yattığı, ırmak yerine kanların
Aktığı insanların yaşamak icin oldurmek zorunda kaldığı
Zalim Gurpınar dağlarıdır.
J.KD.ONB.
İLYAS ACAR
kaynak : Koray GURBUZ ve Huseyin OZLUK tarafından hazırlanan ŞEHİT MEKTUPLARI KİTABI
şehit İlyas Acar'dan mektup
Türkiye, Osmanlı ve Mustafa Kemal Atatürk0 Mesaj
●51 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kültür
- Türkiye, Osmanlı ve Mustafa Kemal Atatürk
- şehit İlyas Acar'dan mektup