Merhabalar.
Ben bildiğiniz gibi aylar once diskimi değiştirmiştim. Şu an icinde 400 GB veri bulunan bir MBR disk var. İşin kotu kısmı MBR'dan GPT'ye geciş işlemi diski sıfırlıyor. Verileri başka yere gecici olarak taşıyamıyorum cunku Dual Boot diskleri 300-300 boldu.

Neyse. Geriye kalan kısımdan 250 GB'sini alıp Solus Budgie yuklemek istiyorum. Aslında Pisi yukledim ama Boot'ta iken initramfs arıza veriyor. Yani anlayacağınız Pisi hayali suya duştu.

Ben de partisyonları temizleyip yeniden distro yuklemeye hazır hale getirdim. Dedim bari Pisi'nin forku olan bir paket sistemini kullanan ve sistemimde yegane guzelce calışan sistemlerden olan Solus'u yukleyeyim. KDE versiyonunda ekranda gidip-gelme (flickering) oluyor. Ben de dedim budgie yukleyeyim, beğenmezsem de Xfce'ya da Cinnamon yuklerim. Ama bir sıkıntı var.

Ben hep GPT (EFI/UEFI) sistemler icin Boot ayarlaması yaptım. Tabi hic MBR tecrubesi olmayınca oyle kalakaldım.

Yardım edebilir misiniz?
Surprizbozan: Şu Anki Disk Duzeni

Pisi'de de boyle duzende kurdum. Sadece Ext4'un "/" bayrağı vardı.

Bu arada disk partisyoununu Pisi ’de de boyle yaptığım icin Pisi icin de yardım almaya acığım. Ayriyeten
Solus budgi ’de de tearing/flickering var.