Merhaba Hanımlar,
Onceki konumdan hatırlarsınız belki, gonullu iş arayan bir Universite oğrencisiyim. Bu yıl son senem yurtdışına cıktığım icin uzamıştı vs. Neyse gecen Haziran ayından bu yana bana yatması gereken 550 TL yatmadı, Harclık Avans ise tanımlanmadı. Bankaya gittim "Ya kesilmiştir ya da borcunun 3 kere asgarisini odediğin icin Genel Mudurluk bloke koymuştur" dedi. Borcumun tamamını yatırdım yine acılmadı. Eve geldim hemen Kredi ve Yurtlar Kurumunu aradım, evet kesilmiş sahiden, 2. sınıftan itibaren almaya başladım seneye 4. sene olacak diye duşunurken meğerse onlar okula giriş tarihinden itibaren bakıyorlarmış, doğal olarak, 2014 girişliyim zaten. Cok borcum olmasın diye 2. sınıftan itibaren almaya başladım. Gelelim asıl mevzuya, kredi alırken bile 550 TL yetmezken almadan nasıl başa cıkacağım? Oncelikle gecen yıl bir kız arkadaşımla evi paylaşırken 1100 TL kira (İcinde ısınma dahil), 50 aidat, 60 TL su (Zaten 15 TL'si Katı Atık Bedeli), 70 TL elektrik boluşurduk aylık 150 TL alışveriş parası, hep KYK'dan verirdim, ya da Erasmustan geldiğim icin cebimde arta kalan Eurolardan, ee onlar da bitti? Şimdi erkek arkadaşımla 1+1 900 TL(İcinde ısınma dahil),yine 50 TL aidat odenen bir eve cıktım. Erkek arkadaşımla daha onceki evde yaşamışlığımda var, o herşeye ortaktır, ev işi de yapar, alışveriş, yemek. O kredi alıyor olmasına rağmen ben yine de seneye her ikimizi de zora sokmamak adına biraz tasarruf edeyim diyorum, nasıl olacaksa?
Oncelikle mutfakta bulaşık makinesi kullanmıyorum, hep elimde yıkıyorum. Suyu bakkaldan alıyorum 5LT'lik, alışveriş zaten 150 cıkacak mecbur en ucuz yerden yapmamıza rağmen boyle. Pazara da gidebilirim aslında oradan da aylık doldururum dedim duşunurken. Asıl sorun her ay başı markete verilen para değil, ayın ortasında da biten yiyecekler, alınması gerekenler vs. Ben hep sonraya da kalsın diye azar azar kullanırım, ya da recel, bal vb. şeyleri kucuk kavanozlara koyar diğerlerini stoklarım, camaşır deterjanında da oyle, tum camaşırları biriktirir atarım aynı anda, duş almadan once kombiyi acarım sıcak su icin hazırlansın diye, 5 dakika beklerim sıcak su acılır, duştan cıkarken kapatılır, kombi her gun calıştığında fatura patlıyor. Ustume başıma birşey almam, bir kitap alışverişim vardır o kadar, son yıllarda eve abur cubur bile almıyoruz. Evden cıkmadan buzdolabı haric herşeyin fişini cekiyorum giderken, ama olmuyor işte. İşkur'un işine başlasam 2 ayda guzel para gecer elime, biriktireyim diyorum annem de "O para 5 ay yeter sana" dedi, kredi kartımda da 500 var elden de ailemden her ay 100 alsam. Cokta cekiniyorum, zor durumlar olmadığı muddetce almıyordum. Bana yol gosterir misiniz, neler yapıyorsunuz, bende onları deneyeyim zira benim şu an yaptıklarımın cokta bir etkisi yok gibi...
KYK kredim kesildi, ipin ucunda yaşam!
Kadınca0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- KYK kredim kesildi, ipin ucunda yaşam!