Arkadaşlar hepinize şimdiden iyi bayramlar. Konum biraz uzun olabilir. Cok bunaldım ve uzgunum. Ozur diliyorum şimdiden sizlerden.
Daha once bahsetmiştim. Eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz. Ancak benim ailemin yaşadığı yerde de eşimin ailesinin yazlığı var. Bu arada 9 aylık evliyiz ve birlikte ilk bayramımız olacak.
Eşim babasıyla calışıyor ve evlerimiz de cok uzak değil. Dolayısıyla surekli goruşuyoruz. Şimdi bayram icin benim memleketime geldik (ailemin de yaşadığı ve eşimin ailesinin yazlığı olan şehir). Ben de kendi ailemi uzun zamandır gormediğimden dolayı 3 gundur kendi ailemde kalıyorum. Eşim de yazlıkta anne babasıyla kalıyor. Bu evler de birbirine 5 dk uzaklıkta. Ama babam biraz sorunlu,eşim cekiniyor ve annemlerde kedi olduğundan dolayı eşim rahatsız olur diye kalmadı bizimkilerde.
Ben de hamile olduğumdan dolayı rahatca yatıp kalkamam hem de ailemle hasret gidereyim diye gitmedim yazlığa. Ama geldiğimiz akşam kvlerin yazlığında yemek yedik annemle (babam gelmedi hatta cağırılmadı bile cunku dediğim gibi biraz sorunlu yani garip bir adam bir de orucluydu yani bizden once yemişti yemeğini). Sonra ben annemlere gectim,eşim babamı gormek elini opmek icin iceri girmedi bile. Yorgundu dedim gectim.
Ama kac gundur gel istersen diye zorunda bırakmadan,baskı yapmadan cağırıyorum. Babam daha gormedi bile onu. Ama gelmiyor. Bir bahane de sunmuyor. Kac kez evin aşağısına geldi beni almaya ama yukarı cıkmadı.
Bugun arife diye annem eşinle birlikte yazlıkta kal,ilk bayram sabahınıza ayrı uyanmayın dedi. Bu akşam kvlerde kalacağım o yuzden. Ama aşırı bozuğum yani. Kv surekli ben anneyim beni arayacaksınız bilmem ne diye kendisine aşırı saygı gosterilmesini isteyen biri. Surekli arıyor beni ve niye beni aramıyorsun diye dert yanıyor. Ama evlendiğimizden beri eşim annemi en fazla 3 kere aramıştır. Annem hayatta demez beni niye aramıyorsun diye.
Dediğim gibi biz kvlerle aynı şehirdeyiz. En kotu 10 gunde bir yemeğe gidiyoruz ya da ne bileyim oturmaya gidiyoruz. Ama eşim bayramdan bayrama gorduğu annemlerin şehrindeyken beş dklığına bile cıkmıyor yukarı. Evet annem bize geldiğinde saygısızlık etmez asla eşim ama benim ailem onun ailesi tarafından değer gormuyor. Bundan emin oldum. Bana surekli beni ara diyen kv niye oğluna kayınvalideni aradın mı diye sormuyor madem?
Bu davranışları sindiremiyorum. Ayıp değil mi sizce de? Eşim de ben de aslında boyle konulara onem vermeyiz ama baktım hep ben arıyorum gidiyorum geliyorum onun ailesine, eşim kapıya kadar gelip yukarı cıkmıyor veya aramıyor, artık canımı sıkmaya başladı bu durum.
Bana karşı mukemmel bir eş, harika bir adam gercekten. Ama belki bilincli belki bilincsiz, bu davranışlar cok uzuyor beni. Babamla ben de konuşmuyorum ama bu ona saygısızlık yapılacağı anlamına gelmiyor. Ben yine gelip elini optum konuşmaya calıştım falan. Eşim bir kere bile aramadı babamı bu zamana kadar. Ha babam da aramadı. Beni bile aramaz babam ama hep benden bekleniyor eşimin ailesini arayıp sormam.
Bir de bizim nişanlandığımız donem kv anneme şey demişti eşim icin. O asla kedi olan evde bir şey yemez tiksinir falan demişti. Sonrasına ben eşime sorduğumda oyle bir şey der miyim ben demişti. Ama annem cok uzuldu. Yani o da damadına bir şeyler yapıp ikram etmek, kendi evinde ağırlamak istiyor. Ama kv zamanında onunu kestiği icin bir şey yapamıyor. Yani sanki annemler pis.
Cok uzgunum gercekten. Ailem neden değer gormuyor anlamıyorum. Annem pırlanta gibi kadındır. Asla karışmaz etmez,laf sokmaz,gereksiz konuşmaz bile. Aşırı merhametlidir. Ona taş atana kucak dolusu ekmek atar daima.
Eşimle bu cifte standartı konuşmak istiyorum ama durduk yere sorun cıkaran insan olmak istemiyorum. Yani nasıl konuşacağımı bilmiyorum.
Cok uzun oldu tekrar ozur diliyorum sizlerden.
Eşim Aileme Değer Vermiyor
Kadınca0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Eşim Aileme Değer Vermiyor