Windows 11'in tanıldığı gun bilgisayarım icin desteği olup olmadığına bakmak istedim ve sitelerindeki programı indirdim, maalesef ki Windows 11 kuramayacakmışım. Bilgisayarım TPM ile Secure Boot desteklemediği icin, MBR ve Legacy onyuklemeye sahip olduğundan Windows 11'i desteklemiyormuş. Bende desteği biten işletim sistemini fazla kullanacağımı duşunmediğimden, ve onumuzdeki yıllarda Linux'a Windows 10'un desteğinin kesilişi ile beraber talep artacağından (galiba, bence buyuk ihtimal oyle olur.) dağıtım araştırmaya başladım.

Araştırdığım dağıtım ve masaustu ortamlarına gore sistemime gore en uygun bulduğum Manjaro XFCE'ydi. Manjaro ile bir sıkıntı yaşayacağımı duşunmuyorum ama masaustu ortamını sevmedim, fakat sanal makinede Manjaro'yu denediğim de XFCE ile bile kasıyordu. Cinnamon ya da GNOME indirmek istedim oysaki. O yuzden arada kaldım, belki de sizin onerebileceğiniz farklı bir dağıtım olur sistemime gore bundan dolayı da Sosyal'e sormak istedim. Sistemim aşağıdaki gibi:

İşlemci: AMD Phenom II X4 955.
Anakart: ASUS M4A88TD-M EVO/USB3
RAM: G.Skill Ripjaws 8 GB 1333 MHz DDR3.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 6850.
HDD: 1 TB 7200 RPM.

Yukarıda bahsettiğim dağıtım ve ortamlar dışında sizin de oneriniz varsa kesinlikle duymak isterim.