Yıllardır ağır psikolojik sorunları olan bir kadın, kendisini bildim bileli alkol alan sorumsuz kocası ve bu karı kocanın universite sınavına hazırlanmaya calışan sessiz icine kapanık genc kızları.

Maddi gelirleri sadece adamın emekli maaşı onun da coğu ickiye gidiyor zaten.
Anne hastaliktan olsa gerek surekli kufur eden, bağıran, kavgacı, sokakta, okulda kizi hervyerde rezil eden biri.Ağır takıntıları var. (Yemek yerken boğulcam korkusu, surekli olceecegini sanip yalnız kalamama vs. daha bir cok fobisi var.)

Psikiyatriye gitmis ama ilaclar pek fayda etmiyor. Anlaşılan terapi de gerekli malesef maddi durumlari yok bunun icin. Kıza hayati zehir etmiş durumdalar. Kızcagiz hem sınava hazirlanip hem ev temizligiydi, yemekti, annesinin hastaligi, babasının sorumsuzluguyla mucadele etmeye calıșıyor.

Sınavı kazansa hayati kurtulucak ama resmen ayağına dolanmış bi anne babasì var. Adım atmak icin cırpınsa da ilerleyebilmesi cok zor bu aileyle. Yaz tatilinde calışıp bir kuruş harcamadan kendi cabalariyla uygun fiyatli bi dersaneye yazıldı. Babası o parayı da elinden almak istiyordu ama vermedi. Şimdi dersaneye gitmek icin bile dunyanın yolunu yuruyor her gun. Ac gidip ac geliyor..

Kesinlikle ergence şımarıklıkları olmayan, dedigim gibi icine kapanik fazla konuşmayan, hayattan umudunu kesmiş bi kız dușunun. Ve bu kızın okuyabilmesi hayatını kurtarabilmesi icin elimden bir sey gelmiyor. Cok uzuluyorum onun icin.

Gecenler de uykusun da annem iyileşmeden evlenemem ki annem yalnız kalamaz iyice hastalanır gibi şeyler soyledigine şahit oldum. Allahim nolur babam ickiyi biraksin annem o zaman iyileşir falan diyordu kuzum. Sanırım bu gidişle onun da psikolojisi bozulucak.

Bu kız icin ne yapılabilir? Okumasi icin yardim alabilecegi bi yer yok mu? Anne nasıl iyilesecek? Ankara da cok uygun ucretli bi psikolog yok mu bildiginiz? arkadaşlar lutfen bi akil verin.