kızlar eşimin ailesini buraya anlatsam yaz yaz bitmez. ozetle asla kafamın uyuşmadığı, gelini hizmetci gibi goren cok geri kafalı insanlar. koyde oturuyolar. eşim 3 haftalığına şehirdışında olacak. babası şimdiden başladı liona gelir bizde kalır demeye. bıktım artık istiyolar ki hep onların yanında kalsın bu gelinler. gelinlerin kendi hayatı olmasın, kendi hayatını bırakıp onların hayatını yaşasınlar. gel deyince gelelim, git deyince gidelim, kal deyince kalalım. surekli işlerine yardım edelim. vs vs.
ve ben oyle bi mesafe koydum ki baştan beri, buna rağmen boyleler. eşimle ne sorunlar yaşadık mesafeli durduğum icin. mesela diğer gelinlerini pat diye haber vermeden gider alır koye gotururler o kız orda gunlerce kalır sesini cıkarıp tepkisini koyamaz laf sokamaz bişey diyemez.
bana onu yapamıyolar mesafeli olduğum icin. ve her fırsatta yanlarında kalmayı sevmediğimi hissettirdiğim icin. ama yine de yapabildikleri kadar darlıyolar.
eşim de aynı kafada gitsen kalsan ne olacak onlar benim ailem zırvalıkları.
sanki ben bi adamla evlenmedim de bi aileye evlatlık verildim, oyle yaşatmaya calışıyolar.
eşim şimdi tutturdu ben yokken 1 hafta kendi ailende, 2 hafta benim ailemde kalacaksın diye. neymiş samimi olurmuşuz o zaman. istemiyorum dedim, o kadar istemiyorum ki eğer ısrar edeceksen boşanmayı bile tercih ederim dedim. ama baktım kotu sozle inadına gitmeyle olmuyor. cunku eşimi karşıma alırsam bu işten hic sıyrılamam.
ne kadar gururuma yediremesem de eşimle guzelce biraz da yalvarır tonda konuştum sonradan. o gun gelsin bakarız tekrar konuşuruz dedi ki bunu demesi bile onun icin buyuk bişey.
koyde kalmayı istememe sebeplerim de ailesinin zihniyeti, tavırları, hareketleri. bebeğim beni gece pek uyutmaz defalarca uyanırız ama bu onların umrunda bile olmaz sabahın 7 sinde uyandırırlar.
surekli bi iş beklentisi. kv nin surekli sacma sapan laf sokmaları, cook konuşması, bilgisinin olmadığı konularda bile fikrinin olması, kız kardeşinin cok bilmiş tavırları, iş buyurma haddini kendinde gormesi. bağıra cağıra konuşma huyları. ki bebek uyuyo dememe rağmen alışsın diyerek uyarımı dikkate almamaları, biz boyleyiz demeleri. evli abisinin oraya geldiği zaman surekli kendini bişey zannederek konuşması, eşini benim gozumun onunde darp etmesi, surekli bana laf sokması. cahil ve gorgusuzce tavırlar.. babasının uzerini değiştirmek icin odasını kullanmak yerine gozumuzun onunde uzerini değiştirmesi... kendi babamı daha boxerlı gormedim ben hayatım boyunca. ama onun babasını gordum ve zerre cekinmiyor bunu yaparken. kv nin "kadınlar ve cocuklar gerektiğinde dovulmeli" demesi. zihniyetlerini burdan siz anlayın. bi tane ortak noktam yok o insanlarla. ve daha aklıma gelmeyen bi cok detay...
ben gercekten bıktım artık.. eşime belki kur yapsam her istediğini yapsam daha yumuşak başlı olsam beni bu konuda dinler ikna olur. ama ben de bunu gururuma yediremiyorum. neden biz kadınlar istemediğimiz bişeyi yapmamak icin bu yola başvurmalıyız ki? mecbur muyuz?
bıktım cidden
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- bıktım cidden