evettt hanımlarr...fimo hamuru ile ilgili ceşitli paylaşımlar var mıydı bilmiyorum ama ben şiddetle paylaşmak istedim:1rolleyes:

once bir kac motif oluşturma ornekleriyle başlıcam paylaşıma..

yıldız motifi

yapılışı:

1. Beyaz hamur ile 1 cm capında 18 cm uuzunluğunda bir silindir oluşturunuz.

2. 6 eşit parcaya bolunuz. (Her parca 3cm)

3. 5 tanesini parmaklarınızla bastırarak ucgen hale getiriniz

4. Yuvarlak parcayı ortaya alarak ucgenleri etrafına diziniz.

5. Şeklin bozulmamasına dikkat ederek hamurların bibirine yapışması icin hafifce bastırınız.

6. Acık mavi hamur ile yine 1 cm capında 18 cm uzunluğunda bir silindir oluşturunuz.Parmaklarınızla bastırarak ucgen hale getiriniz .5 parcaya bolunuz.

7. Yıldızı oluşturan ucgenlerin aralarında oluşan boşluklara acık mavi ucgenleri yerleştiriniz.( Bu parcalar hem yıldızın bozulmaması icin destekleri hemde zemin rengini oluşturacaktır.)

8. Hafifce bastırarak desteklerin motife kaynaşmasını sağlayınız.

9. Desteklerde kullandığınız renk( acık mavi) ile 2mm kalınlığında bir levha acınız ve motifin cevresini bir kat sarınız.

10. Elinizle hafifce bastırarak tum parcaların birbirine kaynaşmasını sağlayınız.

11. Zemin uzerinde ileri geri hareketlerle motifi inceltin. ( cap=1.5 cm)

12. Capı 1,5 cm oluncaya kadar zemin uzerinde inceltin. Silindirin yarısını 1,5 mm kalınlığında dilimler halinde kesiniz. (Dilimler,cam kaplanacak ise 1,5 mm ahşap kaplanacak ise 2 mm kalınlığında olmalıdır.)

13. Kalan motifi zeminde inceltmeye devam ediniz. Boylece bir motiften farklı ebatlar elde edebirisiniz. Hatta uc eşit parcaya bolerek yan yana birleştirip bir dilimde uc yıldız oluşturabilirsiniz.

devamı geleceka.s.