Merhaba tum buyuklerime ve varsa kucuklerime... Bilenler bilir universite sınavı sonuclarım bekledigim gibi gelmemişti ve resmen kahrolmuştum. İstediğim bolumu okuyamayacağım diye. (Sosyoloji) Herkes eve kapanır ders calışırken, ben yaprak bile acmadım.Gerci keyfimden değil zorlu bi hayatım vardı aylarca hastanelerde surundum. Ama yinede bir şeyler yapabilirdim duşuncesi cıkmıyor kafamdan.. İşte pişmanlık cok guclu bir duyguymuş ders oldu bana.

Bir karar verdim. Daha fazla sene kaybetmeden onceki sınavda kazandığım ama gitmek istemediğim 2 yıllık orgun bolumume devam edeceğim (tekstil ve moda)
Aynı zamanda ikinci uni olarak aof ’e kayıt olacağım sosyal hizmetlere.(2yıllık) Eğer iki bolumdede kalmadan gecersem, tekstilden mezun olurken aynı zamanda sosyal hizmetlerden mezun olacağım ardından DGS ye girip sosyal hizmetlerden sosyolojiye 3. Sınıftan başlayacağım. Hatta belki sosyoloji‘ye başladığımda yine acıktan bi 2yıllık uni ’ye kayıt olabilirim mesela medya ve iletişim.
( Cift anadal yapıp sosyoloji okurken aynı zamanda psikoloji okuyayım diyede duşundumde kısa zamanda bitmesi imkansız. )

Sosyolojiden ve medya iletişimdende kalmadan gecersem, En azından hem birden fazla diplomam olur hemde ileride iş bulabileceğim alan sayısı ve iş imkanım genişlemiş olur diye duşunuyorum. Ve bunu 4 senede elde etmiş olurum dediğim gibi sene kaybım olmadan herhangi birinde kalmadan mezun olursam. Kendimi bu kadar cok garanti altına alma isteğimin nedeni Turkiye ’nin şartlarını biliyorsunuz tek bi yerden mezun olup iş bulmak zor. Hedefim ileride kimseye muhtac olmamak. Gozum oyle yuksek maaşta değil sadece ileride kendi kendime yetebileyim kiramı odeyebileyim tek derdim bu. Şuanda her şeyimi ailem karşılıyor ama ailemde bi yere kadar destek olabilirler. Ben sadece 5-10 yıl sonrasını değil 20-30 sene sonrasını bile duşunuyorum. Yaşlandıklarındada bende onlara vefamı kusursuz gostermeliyim.

Sizce verdiğim karar mantıklı mı?
Bunun dışında bir seceneğim daha var o da uni sınavına tekrar girmek. Bunu yaparsam yine 1 sene boyunca evde pineklemek, yaşıtlarım okula giderken onlardan farklı hayat surup, sosyallikten uzak kalmak, en kotusu bu duruma iyice alışmak ve okuldan iyice soğumak uzaklaşmak. Ve sınava calışıp calışamayacağımda belli değil kendimden emin değilim hem hayat ne getirir belli olmuyor hic, mesela bu sene bunları yaşayacağımıda tahmin etmemiştim. O yuzden ipin ucunu yakalamışken boyle başlayarak devam edeyim diyorum. Sizinde fikirleriniz benim icin onemli.

Not: onceki konumda destek olanlara cok teşekkur ederim fikirleriniz beni cok aydınlattı...