Eşim alkol bağımlısı, ofke problemleri var ve bize de pek duşkun değil. Daha once de bununla ilgili bahsetmiştim. En son yaşananlar ile boşanmak da pek mumkun olmadığı icin konuşmama kararı aldım. Hatta bu oyle bir boyuta vardi ki; artık evde varlığım ile yokluğum bir ve ilk kez farkedilmeye başlandım.

Yurtdışında calışıyor ve 1 ayliga geldi. Ancak gelecegi gunu bir gun sonra bildigin icin (geldiğinden bir şekilde haberim oldu) geldiğinde hic umursamadim. Yemek yiyorduk oglumla. Hic sesimi cıkarmadim. Acmisin diye bile sormadım . Sadece birşey cıkarmasin diye tabak koydum . Ac değilim dedi kendi onume aldım yemeğe devam ettim. Sonra yatak odasına gel dedi . Cevap vermedim . Gittim herhalde cinsellikle duzeleceğini veya beni cezalandırmaya calıştı. Cansız manken gibi yattım ole.

Geldiği gun akşamı sızdı icmeye gidip . Telefonunu kurcaladim. Eşim iş nedeniyle telefon konuşmalarını ses kaydına alır otomatik. Gelirken asker arkadaşına benim kasindigimi cocuğu evde tutup ; 10 gun annemin evine beni yollayıp aklıma başına getireceğini soylemiş. Asker arkadaşı arkadaşını bildiği icin . Sakin ol akşam bir ara konusalim falan demiş. Kaydı yarın bir gun birşey olur diye kendime yolladım. Tehditlerine kanıt olsun diye.

Sonra ozellikle gelmeden 14 şubata hediye alınmış gibi bir şey yaptım. 14 şubata ayakkabı ve mont ihtiyacı vardı. Aldım bana cicek yollamıştı. O gunde icip kavga cıkarmıştı. Neymiş ben ona cicek niye almamasim . Burnumdan geldi. Gicikligina gul koydum strecleyip . İcine de bir ton yazı dosedim . Neden yaptığıma gelince . Biliyorum pek umrunda olan biri degil. Ama kalbini burkmak istedim.Birşeyler bana karşı eksik sende biliyorsun diye yazı yazdim. 5 gun gormemezlikten geldi. Ki giysi dolabında kendi tarafında gormemesi imkansız. En sonunda pasaporta giderken gene bagrindi cağrındi. O gun tekrar ettim. Seninle konuşmuyorum herşeyden kavga cıkarıyorsun . Benimle muhatapp olma bıktım artık diye. Ertesi gun ne hikmetse hediyeyi gorur gibi yaptı. Bana mı bu falan diye gulucukler dağıttı. Eşim durduk yere yenisini alırız sen olursen oh falan gibi salak salak şakalar yapardı hep. Sadece o zaman cevap verdim sinirle. Hayır sevgilime aldım . Sana denk geldi . Acma boşuna sana değil diye. Ve geldi optu sarıldı. Odun gibi durdum cevap vermedim. Sarılmasını hatta operken yanağını geri cekildim.

Kısaca ozetlemek gerekirse. Eşimle konuşmuyorum şuanda birşey sorarsa cevap veriyorum. Kısa ve net cevaplar. Orneğin cocuk nerede derse. Uyuyor hayatım oğlen uykusu demek yerine. Sadece fiil ve ya isim iceren cevaplar. "Uyku". Kesinlikle disardayken aramıyorum . Yemek hazır yemeğe gelecek misin demiyorum. Watsup mesaj hicbirinden soru sormuyor birşey yazmıyorum. Birşey sorarsa cevap yazıyorum. Ama kesinlikle birşey paylaşır ya da bir derdinden bahseder ise cevaplamiyorum. Orneğin; ben yarın iş buldum ise gidem erken kalkicam yazmış . Benden cevap yok. Ya da arabanin durumu kotu . Benden cevap yok. Yemek var mı derse . Var . Bu kadar. Ki bu halimi ben ailesi ile kusken ki tavrimla aynı. Birşey sorarlarsa cevap verirdim . Ama kesinlikle konuşmaz yuzlerinede bakmazdim. Bunu oda biliyor. En onemlisi kesinlikle yuzune bakmıyorum. Gozunun icine bakmıyorum konuşurken. Benim kin duyduğum ;nefret ettiğim insanlarla goz teması kurmaktan kacındığımı biliyor.

Dışarda icer eve gelir. Evde de iki bira icer; beni de yanına otururdu konuşmak icin . O geldiginde ya ev topluyorum. Ya camaşır asıyor veya katlıyorum . Ya Vileda yapıyorum. Ya oğlanı uyutturken kalkmıyorum . Uyuyorum ya da . TV yi acıyorum uyuyorum. Kesinlikle mutfağa gitmiyorum.gitsem bile uzun durmuyorum. Onun sevdiği yemekleri değil . Oğlumun menusune gore hareket ediyorum. Yemeğe gelmişse tabak koyuyorum yiyor. Gelmemişse. Ki sorardim hep ac karnına icmiş olduğu icin. Sormuyorum işlerimi hallediyorum. Oda ben cocuk uyutuyorsam kendi birşeyler yiyor. Hayret hic yapmaz tabağı lavobaya ıslatıp koyuyor şuan.

Bugun kuzeninin eşiyle konuştum. Nedir durum hala konusmuyormusun dedi. O az cok biliyor. Evet dedim . Eşiyle konuşmuş eşim. Esiyle aynı yerde calışıyorlar. Kuzenin adı x olsun. X demiski evdekiler nasıl. 10 gundur konuşmuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum demiş. X demiski olmaz oyle. Eşler aralarında konuşarak ,dertleşerek ortak yol bularak cozumler sorunları. Problemler konuşarak halledilir. Konusucaksin yanlışlarını bilecek ve ortak cozum ariyacaksiniz. Bu şekilde olmaz demiş. Konusmuyorsa demek ki hatan buyuk demiş. Yani konusmadigimizin durumun vahim olduğunun farkında.

Sonuc olarak şunu gordum. Konuşsak da kavga ediliyor o yuzden umudum yok. Bugun oğlanı uyutturken uyuyor numarası yaptım. Kor kutuk icik gene. Geldi odaya once yanağımı okşadı. Bana cinsellik dışında yaklaşmayan adam bunu yaptı. Elimi tuttu . Uyanır gibi yaptım . Elimi tuttuğunda uyanık olduğumu gorsun ve tutmadigimi anlasın diye. Tutmadim. Yine yuzumu sevdi . Uzun uzun baktı beşikte. Oğlumun elini tuttu gitti. TV odasına . Sok oldum .

Geldiğinden beri beraber yatmiyor. Cinsellik dışında cağırmiyor zaten. Ondan sonra da uyuya kalıyor. Onceden birşeyler duzelsin hem onun isteğiyle guzel gecelikler kıyafetler parfum sikardim. Yani cinsellikten dolayida problem olan bir evlilik değil. Herşey dort dortluk adam garip. Şimdi karşısında kutuk var. Orda uyuya kalır. Akşam uyanınca uyuyabilmek icin yanıma gelir hep; ki hala uyanınca yanıma geliyor. Hala bende tık yok. Sarılıyor biraz ilerliyorum . Cunku sarılırken birşey yapıyor rahatsız oluyorum. Artık onu yapmıyor alımı tutmaya calışıyor. Kesinlikle tutmuyorum kendi boş eli tutuyor. Konuşmaya calışıyor birşeyler anlatıyor tik yok.

Neden yaptığıma gelince oyle de boylede mecburen bu durum surecek gozukuyor bu evlilik. Oylede boylede es değil , esaret ve koleyim. Neden kendimden odun vereyim dedim. Beni yok sayiyorsa artık bende onu yok sayıyorum. Kduzelecegini sanmıyorum. Duzelmiyecegini bildiğim icinde ; onceden bir şekilde alttan alır yine toparlayan ben olurdum. Kus olunsa bile konuşulurdu bir nedenle . Şimdi neden yok. Neden cıkarmaya calışıyor. Sorun cıkardı konuşmadım, arabada yangın cıktı gene aynı , iş cıktı gene aynı. Misafir geldi yine aynı. Nereye varır bilmiyorum ama bu şekilde daha mutluyum . Oda birşeyler in farkında ona gore davranıyor en azından. Şunun farkında 2 defa telefonumu kurcaladi . Yalnız olduğumun kimseyle konusamadigimin farkında. Sevgisiz olduğumun farkında. Onun bir koca olmadığının farkında. Bir baba olmadığının farkında.

Bu arada etme bulma dunyası . Geldiğinden beri aksilik peşini bırakmadı. Yolda onunde kaza olmuş. Geldiği ikinci gunu araba radyator delindi. Araba sanayiye gitti. Ertesi gun arabada yangın cıktı.ki o zaman konuşmak zorunda kaldım. Ama gene tavrımı surdurdum. Yani kısacası Allah cok buyuk. Arabada hasar buyuk. Mecbur erken gitcek sanırım.
Sadece paylaşmak istedim. Gene uzun oldu skmadim inşallah.