Merhabalar hanimlar
Bugun ic dokesim var kimseyle paylasamadigim şeyleri anlatasim bir rahatliyasim var
Bircok anlatacağım şey var aslında
1 yaşını geckin bir cocugum var
Okadar bunalmış durumdayım ama aslında ben halimden memnunum .. Mutsuz değilim ama cok mutluda oldugum soylenemez ..
İnsanların sozleri beni cok etkiliyor ..
Ben bebeğime bağırmak veya ona sert bir anne profili cizmek istemiyorumm ..
Zaten bunları yapsam da cok kucuk aanlayabilicegini duşunmuyorum ...
Bebeğim herşeyi keşfetme doneminde karıştırıyor ağzına goturuyor ..
Dolabı acıp icindekilere bakmak istiyor mutfak dolabiyla cok haşır neşir iz bu aralar..
Evet dağıtıyor akşama kadar topluyorum aslında normal olarak bakıyorum ben .
Yeni yuruyor cunku ..
Bunları yapmadan nasıl gelişimini tamamlicakki ..
Sizce de boyle degilmi??
Dis doneminde olduğumuz icinde biraz huysuzuz acıkcası ..
Ben yemeğe oturdugumda ağlama krizine giriyor ...
Veya tuvalette gittiğimde ..
Kendi yemek yemek istiyor ..
Bu aralar kilosunda duşuş var herşeyi kendisi yemek istiyor başkası yedirmeye calıştığında reddediyor onun catalı kaşığı var Azda olsa kendisinin yemesine musade ediyorum ac kalmasından iyidir diye duşunuyorum .
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama sizde anlayıp ona gore yorum yapın istiyorummm ..
Bircok kişi bebeğimi yanlış buyuttuğumu duşunuyor ..
Bunlarda kendimi yetersiz gormeme sebep oluyor ..
Annemlere gittik misal gecen bakamiyorsan ver acmi gezsin diye bir cumle kullandı ( kendisi denedi annemde yediremedi yemek ) aslında şakayla soyledi ama cok uzuldum .
Gizli gizli agladim cok zoruma gitti ..
Yengem yemekle sabah akşam cocuğun pesinde koşma boylemi yetiştirilir cocuk diyor 5 saat ara ver aciktiginda bak nasıl yer diyor ama kıyamıyorum hatamı ediyorum sabahtan akşama kadar butun gun bircok yemek deniyorum belki birini yer diye yemediginde karpuz erik biraz meyve koyuyorum onune ac gezmesiň diye cok hareketli bir bebek ..
Misal gecen annemlerde akrabalar toplandı oğlum annemin oturma odasında ki dolabı actı ve yere doktu bende toplarım ben dedim dagitmasina izin verdim ..
( başkasının evinde eline yiyecek birşey aldığında yesin ben supururum diyorum ve soktuğunu toplamadan kalkmiyorum)
Dayım ve eşi atladı bu cocuğun ileride asla onune gecemezsin dedi bircok nasiyatta bulundular ..
6 tane cocukları var buyuktur dedim ve sesimi cıkartmadim ..
Sonucta tecrubeliler diye duşundum ..
Ve lafın sonunda boyle şeyler yaptığında eline vurursan yapılmaması gerektiğini anlar dediler ..
Bende bu kucucuk bebek daha belki daha buyuk olsa konuşarak anlatırım ama daha cok kucuk dedim ...
Asla yapmam aslında boyle birşey ama ertesi gun denedim bu dediklerini eline hafiften vurdum bebeğim hic tepki vermeden karıştırmaya devam etti ama ...
Benim icim parcalandi neden insanların soyledikleri beni etkisi altına aldı neden boyle birşey yaptım diye cok uzuldum ..
Agladim oturup ..
Esime gelicek olursak sabah 7 akşam en erken 6 en gec 12 de geliyor .
Erken geldiği cok nadir oluyor ..
Cocuk olduktan sonrada ..
Rahat olduğunu fark ettim aslında eşimin ..
Neden diyorum bukadar rahat ve ben neden boyle olamıyorum diye cok kızıyorum kendime ..
Bazen acık konusucam ben evlenirken kendime ait olan herşeyi duşundum ve eşimle konuştum neden cocuk konusunda nasıl olduğunu ve nasıl davranacağını hic sormadım diyorum ..
Bencilmisim gibi geliyor ..
Duşununce ..
Bilmiyorum şuanda coğu tartışmamız cocuk icin oluyor onunda cok sevdiğini biliyorum ama davranışları cok rahat geliyor .
4 senelik bir komşumuz var bircok kez basım sıkıştığında 1 saatlik oğluma bakmisligi var ..
Bir iş fırsatı geldi ayağıma ..
Ucretide sartlarida gayet iyiydi komsumda boyle bir iş arıyordu ..
Esimde bunu sundu ...
Aslında calissam oglum icin guzel bir yatırım yapabilirdim ama onu başkasına derdini anlatamicak durumdayken bırakmak istemedim ..
Onla gecirecek zamanimi paraya degisemedim ..
Esimede boyle soyledim ve komsudayken cocuğum birkez duştu komşumun elindeyken eşim benim o konudan guvenip vermek istemediğimi sordu ..
Evet onunda etkisi olduğunu soyledim ..
Esimde cocuk sendeykende dusebilirdi cok abartiyorsun dedi ..sizcede oylemi gercektennn ..