Merhabalar, sizden isteklerime uygun bir Linux dağıtımı onermenizi istiyorum.
Benim icin onemli olan donanımlarım ile sıkıntısız calışacak, surucu sıkıntısı yaşamayacağım stabil ve hızlı bir dağıtım. Bu dağıtımı bir laptop ile kullanacağım ve Windows 11 ile birlikte kullanılacak. Dual Boot olmayacak, sistemde iki farklı SSD icerisinde iki farklı işletim sistemi kullanmayı planlıyorum. Daha once Kali Linux, Parrot OS gibi dağıtımları kullandım yani Linux'a yabacı değilim. Dağıtımı yine siber guvenlik alanında calışmalar yapmak icin kullanacağım ancak kurduğum dağıtımı istediğim frameworkleri kendim kurarak ozelleştirmek istiyorum. Bu yuzden hazır framework kullanmamak icin ve Linux alanında kendimi geliştirmek icin Kali gibi dağıtımları tercih etmeyerek dağıtımımı kendi ellerimle ozelleştirmek istiyorum. Hızlı oğrenen biriyim, İngilizce seviyem gayet iyi o yuzden dağıtımın kullanım acısından zorluğu cok onemli değil, hatta basit olmaması benim yararıma olur cunku dediğim gibi kullanmayı oğrenmek icin araştırma yapmak oğrenme hızımı arttıracaktır. Oneriler icin şimdiden teşekkurler.
Kullanılacak sistem:
Ryzen 7 4800H NVIDIA GTX 1650 2x8 GB 3200 mHz DDR4 RAM
R7 4800H sisteme Linux dağıtımı onerisi
Linux0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- R7 4800H sisteme Linux dağıtımı onerisi