Eşimle boşanma surecindeyiz, herşey bitti aramızda zaten onceki konumda hani ozlediğimi soyluyordum ama o gecmiş yaşanılan şeylerin izleriydi ne kadar da kotu bi evlilik yaşatmış olsada şiddetde olsa aldatma da insan iyi hatıraları hatırlayınca ici cız ediyor
Konumuz bu değil ama linc tayfası gelmeden ozet gectim, mahkemeyi acmam nerdeyse bir yılı bulacak bir yıla dolmadı tabi ayrılığımız ise gel gitlerle birlikte 2yıldan fazla
Bu surecte gelen talepleri sakıncalı buldum uzak durdum taki bi insanı taniyana kadar
O da benimle aynı şeyleri yaşamış ve o kadar guzel bi cekim vardı ki aramızda daha sohbet ederken birbirimizin zihnini okuyor gibi ağzımızdan aynı anda şeyler cıkıyordu ilk haftalar bu halimi farkedince uzak kalmasını rica ettim o ise tamam dedi ama sonrasında yapamadı seni tanımak istiyorum dedi bırakmadı peşimi
Farklı memleketlerde yaşıyoruz ama kulturel olarak aynıyız ben universiteye bağlı bi kurumda sozleşmeli olarak calışıyordum ama şimdi kadro gelecek oğr gor olarak atanacağım yıl icinde,o da memur icra muduru, onun bir kızı var benim bir oğlum ikisinin yaşları kucuk zaten 5 yaşında onun kızı ,3 benim oğlum. Bi arkadaşın duğunu esnasında tanıştık 1,5 aydır sohbet ediyoruz.
Eşime bu kişiyle tanışmadan once de defalarca anlaşmalı boşanmayı teklif ettim maalesef anlaşamıyoruz eski eşim mali muşavir uzerine 3 ev bir ofis bir luks son model passat araba var ve altınlarımı da keza yedi zamanında. Sırf ızdırap cekeyim diye sureci uzatıyor. Verdiği nafaka cocuğuma sadece 300 tl ben calışıyorum diye o zamanlar nafaka bağlanmadı. Ama iki aydır sozleşme bititğinden berdir işsizim, araya adli tatil girdi talep ettim ama etlulde bağlanır dedi avukat. Hep teklif ettiğim boşanma şartım yaşadığımız evi (2+1) benim ve oğlum icin versin, benim mihrim olan altınlarımı ve sadece oğluma nafaka istiyorum bu kadar ama pislik yapıp duruyor tehdit ediyor ailemle
Tanıştığım bu kişiye de işler ileri gitmeden belirttim bak eşim boyle boyle diyo bu surec ne kadar uzar bilmiyorum dedim en başından. O ise hep talepkar oldu, sevgili değildik asla seviyeli birbirini anlayan hoş sohbet edebilen birde aynı halleri yaşadığımız icin oda eski eşine ve cocupuna karşı benden yardım -fikir alıyordu. Ayrıca eşinden boşanalı 2yılı gectiği icin yalnızlığın kotu olduğunu benimle herşeyi paylaşabildiği istediği anlaşabileceği eş fikrine sahip olduğumu surekli belirtiyordu, sıcak bi yuvayı bir an once kurmak istiyor her fırsatta da soyluyordu hatta ailesine anlatmış beni, benim ailemle dahi bu surecte de olsa tanışmayı istemişti benden de vazgecemiyordu beklemek istese dahi bi sure sonra ne olacağını bilmediğim icin muallakta da bırakmak icim el vermiyordu. Bu kişiden bağımsız surecin uzaması gelecek kariyer acısından beni en cok etkileyen şey olduğu icin eski eşime yine teklif sundum ne yapabilirsen soyle bende kariyerimde yukselmeyi istiyorum doktoraya başvuracağım belki şehir dışı hatta ulke dışı bile olabilir evladımı da goturmeyi duşunuyorum yeterki bitsin bende onume bakayım diye. Bu surecin daha uzayacağını biteceğini mi sandığını soyledi. Benim kariyer planlarımdan bu arada şu anda o diğer kişininde haberi var ve destekliyordu hatta ama eski eşimin boyle demesinden sonra bırakalım bu sohbeti cunku durum bu hala cekişmeli devam ediyo mahkeme bahara kadar bulur diyorlar, zaten yasal olarak yanlış bi tutum başka biryle goruşmem (ki sadece watsapla merhaba nasılsın şeklinde konuşuyoruz bir araya gelipte sevgili gibi asla takılmadık tesadufen bi kac defa karşılaşmamız dışında seviye hep buydu) Dediğim gibi daha once iki kez denedik yine de kopamadık o kopmak istemedi
Ben ise onun zamanını almak istemediğim icin ilişkiyi kestim istemedi yine ama olması gereken buydu. Şimdi icim acıyor hani tanıştığınız biriyle işte bu o insan dersiniz ya gercekten oyleydi aynı şeyleri yaşamış olduğumuz icin evlilikte de hassasiyetlerimiz beklentilerimiz her acıdan benzer uyumlu ve aynıydı. O duşuncede yolları ayırsak bile bi selamlık arkadaşlık kalsın ilerde sadece dedim.
Sizce iyi mi yaptım kotu mu kaybetmeyi istemiyorum onu ama surec bu şekilde ne onerirsiniz?
Son mesajı da bu
"Uzulerek soyluyorum ama yine haklısın. Gonul bağım olan biriyle ayrıldıktan sonra arkadaşlık yapacak kadar benim de mezhebim geniş değil Hak ve hukukunu helal et. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın seni. Allaha emanetsin. Yolun bahtın acık olsun. Uzulerek yazıyorum ama saygı da duymak zorundayım. Benim namazlarımı dahi dert edinen bir insandın sen. Yuce Mevlam karşına yuzu gibi gonlu de guzel olan insanları cıkarsın."
Kafalar karışık
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Kafalar karışık