Kızlar icimi dokmek icin acıyorum konuyu sizlerden; sen Karışma, sanane, kotu gorumce, kıskaniyorsun Heralde, evde kaldı ya kıskanıyor gelini falan feşmekan laflarınızı duymak icin değil en başta bunu soyleyeyim, beğenmeyen okumayabilir, yorum yapmak zorunda hic değilsiniz.
Abim nişanlandı 2 ay kadar var duğune hazırlıklar devam ediyor ama bazı şeyler ailecek gozumuze batmaya başladı artık, kız tarafı bizi salak gozunde goruyor heralde. Bizde adet gibi bişeydir, duğunu, ev esyalarina kadar herşeyi anne ve baba yapar (damadın anne ve babası) benim ailem ustlerine duşeni yapıyorlar (durumumuz da cok şukur iyi )ozellikle de abim ve gelinimize borc kalmasın diye ama kız tarafı tadını kacırdı gercekten .
2 ay once Nişan yapıldı, nışan alışverişi yapıldı biz kız icin ne alınacaksa hepsini aldık, guya nışanı kız tarafı yapar bunlar hicbir hazırlık yapmıyorlar ama ikramliklara kadar biz aldık, tek masraflari nişan icin abime yuzuk almak oldu başka hicbir şey almadılar yahu en azından nişan pastası alınmaz mı? Nışanı atlattık şukur dedik bu defa duğun salonu tutacaklar gelinimiz 12.500 tl'lik bi salon var orayı beğenmiş burası olacak demiş, bizimkiler başta mırın kırın ettiler yalan yok ama sonra tamam dediler (Cunku benim bulunduğum il icin bu fiyat fazla ama sonra kabul ettiler tamam dediler), gelinimiz kına gecesi icin kendisi gidip bulunduğumuz ilin en ucuz salonunu tutmuş ustelik abim orayı tutma oranın park sorunu var gelen misafirler nereye park edecek arabalarını demesine rağmen " bizi ilgilendirmez orası" demiş ve o salonu tutmuş ( tamam butcene orası uygundu orayı tuttun onu da anlıyorum) . Annemler kız evine gitti birkac hafta once, ne alınacak ne verilecek diye konuşmaya, kız tarafı bizde amca yolu vardır demiş. Bizimkiler sonra oğrendi amca yolunun ne demek olduğunu kızın amcasına erkek tarafı bohca, cikolata kolonya gotururmuş, tamam dedi bizimkiler. Sonra bizde baldız yuzuğu vardır demiş ve kızın ablasına yuzuk istemişler onada tamam dediler.sonra ailesi biz kızımıza Ceyiz olarak yatak odası takımı ve mutfak eşyalarını verebiliriz, birkac ay once buyuk kızımız evlendi o yuzden cok eşya veremeyiz demişler bizimkiler de siz bilirsiniz demiş( ki bence vermek zorunda da değiller) . Alışverişe cıktı abimle yengem ve erkek tarafına duşen herseyi babam aldı bazı şeylerini de kardeşimiz diyerek biz aldık (biz aldık derken onlar secti biz sadece odeme kısmını yaptık) ama kız tarafı alınan en kucuk şeyi bile kızın adına borc bıraktılar (şimdi bunlar Ceyiz vermiş mi oldu anlayamadım). Kına gecesi icin gerekli olan malzemeleri almaya cıktı iki aile( anneler ve gelinle damat) takı zarfı almışlar bizimkiler, gelinimizin annesi biz de kızımızdan kalanları kullanırız demiş , sonra gelinimiz abime demiş ki kız tarafı olarak benim akrabalarım kına gecesinde takıları takacak takıları da ailem alacak, onlar istiyorlar demiş (anlamadığım aile kızlarına bir iğne bile almadı, bir de ustune kızın takılarını alıyorlar). Abim de kendiler bilir alıyorlarsa bişey diyemem demiş. Şimdi duydum ve gercekten sinirlenmeye başladım artık, duğun icin kız tarafına da bize de 200 tane davetiye bastirdılar yani toplam 400 tane davetiye basıldı, bu bize yetmez bize 75 tane daha bastır demişler. Kızlar bu işler boyle mi olur gercekten bilmiyorum,kız tarafı olarak sen hicbir masraf etme sonra kına gecesinde takıları tak ve al genclerin elinden sonra duğun icin verilen davetiyeyi az bul ve daha cok iste. Bizim burda kına gecesinde de duğunde de yapılan ikramliklari erkek tarafı karşılar, yani bizimkiler gelen misafirlere yedirecek icirecek sonra takıları ailesi alacak, bunlar bana mı cok geliyor yoksa gercekte her evlenen cift bunları mı yapıyor? Seviyeli bir şekilde yorum yapan herkese teşekkur ederim
Beni ilgilendirmeyen sorunlar :D
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Beni ilgilendirmeyen sorunlar :D