GUNCELLEME:
beştaş ve gondol konusunda soranlar olmuş bizde nişanda bunlar yapılır, kv sorunca annem soyledi. butcenize gore yaparsınız dedi. onun dışında bir talepleri olmadı. annemin ve erkek arkadaşımın arasında bir sıkıntı yok. daha dun birlikte yemekteydik. bu hakaretler konusunda da ailesine soyleyecekmiş benden ozur dileyeceklermiş. sorunun erkek arkadaşımda olduğunun farkındayım. ailesi ne yazık ki bu terbiye ve gorgude insanlar değiller. onları artık değiştiremem. ama o dik duracak. yoksa olmaz. bunu kesin bir dille anlattım. daha nişan ve duğune sure var. bu surede gozlemleyeceğim. cevapların %99'unda ayrıl bu iş olmaz denmiş. az cok tahmin ediyordum. gorunen koy kılavuz istemez ama işte bir umut belki akıl veren biraz daha olumlu bakan birileri vardır diye umut ettim...

Erkek arkadaşımın telefonunda kız kardeşinin attığı mesajları yakaladım. hakaret dolu iğrenc mesajlar benim ve ailem hakkında... evveliyatını da anlatayım ki bana akıl verin...

kız kardeşleri ve annesi kasım ayında evimize gelmişlerdi tanışmak icin. bu buluşmada bizim acımızdan hicbir sorun olmamasına rağmen erkek arkdaşım ailesine terbiyesizlik yapıldığını bir sure bu evlilik meselesini konuşmak istemediğini soyledi. annem onlara memleketteki işlerini vs sorduğu icin terbiyesizlik yapmışız. uslupları cok ustten bakıyormuş. bu mesajları ailem gordu ve cok buyuk olaylar koptu. tabi onların tarafta da herkes erkek ark. doldurmaya başladı. ayrılık noktasına geldik ,ailem bu kadar ufak mevzuları yanlış anlayan insanlarla cok mutsuz olacağımı soyledi evlenmeyeceksin dediler. bu lafı dayım soyledi ve ben bu yuzden tokat yedim.
ama ikimizin arasında daha evvel hicbir sorun olmaması, benim ailemin erkek arkadaşımı tanıyıp sevmesi,aradan zaman gecmesi ve benim de kararlı olduğumu gorunce ailem kızım madem bu kadar seviyorsan bişey diyemeyiz,hakkınızda hayırlısı olsun dediler.

aradan aylar gecti bu surede erkek ark.da anneme karşı cephe almaya başladı ben aralarını yumuşattım ve bir araya getirdim, ailesinin olmadığı bu goruşme cok guzel gecti kararlı olduğumuzu bir kez daha soyledik
annesi gecen hafta tek başına memleketten bize geldi,artık nişan duğun vs olayları konuşmak icin. bu surecte tabi ben butun ailesiyle aramı iyi tutmaya calıştım. bu mesajları atan kız kardeşi yanımıza geldi hicbir sorun yaşamamış gibi ağırladım onu. neyse konuşmada mustakbel kv anneme sizin adetleriniz nasıl neler yapılır dedi. annem de adetlerimizde tatlıya gelinirken bir gumuş gondol getirilir, nişanda da durumunuz musaitse bir beştaş takılı dedi. o gun birlikte yemeğe gittik, dışarıya cıkardık gezdirdik. akşam da otelde yer tuttuk orada kaldı. ertesi gun hep birlikte yaylamıza gittik. burada tekrar bu meseleler konuşuldu ve inanın yuzumuz duşmedi bile herşey cok guzeldi. erkek ark. da surekli annesini yokluyor herşey yolunda mı diye, hicbir sorun yok diyor kadın. nenem ben icerdeyken burada herşey ev de hazır inşallah nasiplerinde vardır da bizim de oğlumuz olur demiş. rahmetli babalarının vasiyetiymiş koylerinde duğun yapmak benim de kucukluk hayalimdi, inşallah koy duğunu yaparız diye konuştuk. annesi de buyrun bize de gelin koyu bir gorun bakın beğenmezseniz salonda yaparız demişti. vay efendim annem geliriz uygun bulursak koyde olur demiş. kadın memleketine dondu. iki gun sonra aramış bizimkini benim tansiyonum cıktı bu nasıl aile bizden neler istediler sen beni bunlara mecbur mu edeceksin diye bağırmış. niye otelde kalmışmış... benim saf da bana tavır aldı bu ne hadsizlik benim aileme karşı diye. ortada hic bişey yoktu ya hicbişey... annesi actı doldurdu resmen, ve annem daha once kadına eğer bir sorun olursa acın bana soyleyin cocukları arada bırakmayalım diye kac defa soyledi...

cok buyuk kavga ettik artık dayanamıyorum cunku kendi fikri zikri yokmuş gibi davranıyor. cıkardım yuzuğu bitsin dedim. 1 gun ayrı kalabildik. yapamıyoruz... aileler işin işine girince mesele oluyor, bizim aramızda bir sorun yok ki... ailesi kendi icin cok endişeleniyormuş biz onu ic guveys yapacakmışız. ailesini hice sayıyormuşuz. bana bu kadar aşık olmasını anlamıyormuş ailesi...

Toparlayayım gecen gun telefonunda daha once bizim yanımıza gelen kız kardeşinin mesajlarını yakaladım. abi bunların hepsi aynı,beni yanlış anlama senin uzulmeni istemem ama bunlar seni kullanmaya calışıyorlar. sen tek erkeksin goz gore gore neden cingene bir aileye giriyorsun, hayatın boyunca seni yolacaklar,sen mutsuz olacaksın evlensen bile uzun surmeyecek, senin gozunu kor etmesine izin verme , seni ve aileni hice sayıyorlar, cıkarları var, cingenelikleri had safhada, hayatın boyunca bok cuvalı gibi başında mı olsun istiyosun (annem icin diyor), kendi kucuk farelerini kime verecekler senin gibisini bulmuşlar... (bu arada kendi de 28 yaşında ve keyfi istemediği icin calışmıyor, erkek ark. daha yeni işe girmesine ve kendine yetecek kadar kazanmasına rağmen bu kıza para yolluyor destek oluyor, hanımefendi gonderilen miktarı da az bulmuş daha fazla istiyor. ama eninde sonunda onu biz yolacakmışız... )

Kan beynime sıcradı. bu arada ben avukatım annem emekli oğretmen mali durumumuz cok şukur iyi. annem daha evvel kirada olan bir evini evlenince bize vermeyi teklif etti rahat edelim diye. hicbir şekilde hicbişeye ihtiyacımız yok. annem ve nenem etraflarında cok cok sevilen sayılan insanlar. aklım almadı mesajları,bu kadar kotuniyetli ve basit olunmasını. ve hem bana hem aileme bu laflar edilirken onun sessiz kalmasını...

Dayanamadım soyledim... haklısın ne desen ama o cok asabi biri bilmiyorsun sen, ben her seferinde o sizin yengeniz olacak diiyorum dedi. demek ki bu daha once kac defa yaşandı, ben senin icin ailemi karşıma aldım dayak yedim ya hic mi yureğine batmadı bu laflar dedim. cok sinir anında soyledi diyor... bana guven lutfen ben sana asla laf soyletmem diyor. ne yapacağımı bilmiyorum. erkek arkadaşım ne derse desin icim bi turlu soğumuyor. cok uzuluyorum. yarın bi gun annem tum iyiniyetiyle bu insanlara evini acacak ve ardından bu laflar edilecek yine... ne yapmalı ne etmeli işin icinden cıkamıyorum...