Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı icin duğun nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede cikolata tatlı cicek parası bile benden cıktı. Başka şehirden geldiler nişan icin yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gonderdik ve nişanda ve duğunde hicbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kotuymuş maddi durumları .Butun bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses cıkarmadım.

Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 gunluğune gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para cıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tum masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hicbir hediyesini gormedim. Bunlara karşın surekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gucenmesin diye surekli gondermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hic birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz gunlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer cocukları ile evleri cok yakın duşunun biz kenarda oturuyoz onları yedirip iciriyor şaka gibi Gezmeye gidilecek once onlara soyluyor gidelim diye ustelik bizim arabayla gidiliyor ha Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.

Bu sene gitme vakti geldi cattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sozler soyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hurmet gormediğim yere gitmem dedim. Kac gundur bu yuzden kusus. Bunun uzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hicbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gosterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi gormek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı duşunmuyorum o sozlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gozumde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye donup baktığımda .Benim gosterdiğim anlayışı kimse gostermezdi. Arkadaşlarım bile guluyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş cok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim icin uzuluyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası acsam ters teper mi ?