Daha once boşanacağım diye konu actım baba evindeyim demiştim daha doğrusu.
Baba evine geldikten sonra yuk olduğumu hissettirdiler adeta sağ olsunlar. Oğlumu bağırlarına bastılar ama beni hep ittiler. Bende kimseye yuk olmamak adına bir işe girdim. Aradan 2 hafta gecti eşim surekli bana ulaşmaya barışalım demeye başladı. Yine sozler verdi. Aralara aileler girdi babam kocama donmemi beni dovmediğini aldatmadığını onunme yemek koyup sahiplendiğini beni kıskana bilir ve hakaret etse bile kadınım susmam gerekli gibi sacma konuşmalar yaptı. Bende boşanacağım kendi ayaklarım uzerinde dururum kimseye ihtiyacım yok zaten baba olarak bunca yıl hayrın olmadi şimdide olmasa olmem heralde dedim. (ben yıllarca yurtta kaldım uvey anne dayağı yedim ve babam beni uvey annem yuzunden evden kovmuştu)

Uzerime yurudu. Ne geldiyse başıma dik kafalılığımdan gelmiş. Kocam haklıymış dovse daha iyiymiş. Ve bana hala evlisin dua et boşamasın yoksa sana hayatı zindan edeceğım koca evini mumla arayacaksın dedi.

Tabi ben tum bunlara rağmen ev aradım. Kayınvalidem kayınpederim surekli arayıp oğullarının hasta olduğunu tedaviye ihtiyacı olduğunu soyleyip cocuğun icin don kızım en ufak hatasında biz arkandayız ama bize herşeyini anlat evine gel bir daha olursa kapımız ona kapali sana acık dediler. Eşimi ikna ettiler tekrar tedaviye başladı. Bu surecte ben işe girdim calışmamı asla istemiyordu.

Hediyeler yollamalar. Evin orlarda beklemeler başladı once. Sonra sanirım takip etmiş iş yerine cicek pasta falan yollamaya notlar yazmaya başladı.

Bende hem babamın yaptıkları hem kayınvalidem ve kayınpederime guvenerek bir sure ayrı kalalım ona inanmam gerek dedim. Bu surede surekli benimle ve oğlumuzla ilgileniyor. Surekli birşeyler yapmaya calışıyor ve şaşırtıcı şekilde calış onemli değil dedi. Ben nasıl nerde mutluysam onu yaomalıymışım brn gidince anlamış terk etmem gitmem sanmış. Ben gidince beni sevdiğini anlamış ve donmemi bu ayrılıgın fazla olduğunu soyluyor.

Gonlum inanmaktan yana.

Hatalarıda: Aşırı kıskanc. Sırf kıskanclığından yapmadığım şeyleri yaptım gibi bana lanse ediyor. Mesela bir akrabamız bize oturmaya geldi cocuk doğduğunda bana onda gozunmu var dedi.

Bir diğeri surekli iş iş iş para para para moduna girdi ihmal etti bizi.

Bir başka konu tabiki cinsellikti bana yanaşmamaya başladı.

Cok cabuk ofkeleniyor dinleme diye birşey yok herşey benim dediğim gibi olacak diyor. Giydiğime (tesetturlu olduğum halde) karışır surekli bu cirkin bunu nasıl aldın bu renk seni cirkin gostermiş gibi kırıcı bir şekilde ifade ediyor fikirlerini.

Cok guzel yemek yapamam ama bunu surekli yuzume vurması ve en son bana nasıl kadınsın demesi coook zoruma gitti. Kadın değilmişim oğlumu bahane edip surekli onu ihmal eden yemek temizlik bilmeyen pis biriymişim.

Kavga da cok kırıcı ağzından cıkanı asla bilmez. Kırdım mı uzdum mu demez.

Benim hatalarımda var. Doğumdan sonra cok agresif oldum ona karşı. Bir kac kez yorgunum diyip reddettim ve bu grurunu kırmış. Veya surekli oğlumla ilgilendim ve biraz onu ihmal ettim. Bazen abarttım ve yaptığı şakaları anlamayarak kavga cıkardım. Cok alıngam davrandım.

Ama asla kişiliğime hakareti haketmediğimi dusunuyorum. Hatalar tek taraflı değildir ve bende abarttım. Mesela bayramda koye gitmek istedi ben de tatile gitmek istedim. O kurbanda havalar tam ısınır daha iyi olur cocukta iyice buyur dedi bende şimdi gitmek istiyorum dedim ve biz kavga ettik. Sabah o hazırlanıp cıktı beni aradı sensiz gidemem kırma beni gelincede dediğin yere gideriz dedi. Ben onu kırmak istemedim ama hep suratım asıktı. Kayinvalidemde bizle geldi onlar onde gule oynaya giderken beni araba tuttu. Cocukla ilgilen falan derken burnumdan geldi. Mutsuzdum. Istemedim gitmek. Şimdi burda hatalıyım evet ama yıllardır koye gitmiyor ve orda kimsesi yok sozde ben goreyim gezelim dedi ben orda ev temizledim kucağımda cocukla annesini aldı uzak akraba gormeye gitti. Atlarını bile bilmez ne diye gitcem diye diretiyor anlamıyorum. Bu ve bu tarz hayata bakış farklılığı normalde konuşmadıgın adını bilmediğin adamlari sırf annen istiyor diye gidip ziyaret edeceksen niye benim tatilimden caldı anlamıyorum.

Sizler objektif yorumlar yapıyorsunuz soyleyin bana ne yapmalıyım. Baba evinde bi sure daha sabredip eve cıkmak mı bunlar duzelir doğum sonrası bocalama bir şansı hak eder mi? Hoş bu ona verdiğim 3. şans olacak...

Hakkınizı helal edin cok uzun oldu hepinizin guzel yureklerinden opuyorum ve işte olduğum icin seri cevap veremeyebilirim ama musait oldukca yazacağım.

guncelleme : Sayfa 4