Arkadaşlar merhaba,

Okuldan sonra maaselef kurumsal şirketlere başvuru yapmak yerine cok buyuk bir hata yapıp aile şirketinde dedem ve dayımın yanında işe başladım. Eğer onlardan teklif gelmeseydi aile şirketinde calışmaya cok da istekli değildim, ama okul masraflarımı dedem karşıladığı ve dayımın da bazı iyiliklerinden dolayı kendimi onlara borclu hissedip işi kabul ettim. Ozellikle dedemin cok hatırı vardı bende. 2 seneye kadar cok buyuk bir sorunum yoktu. Başka yerlere de başvuru yapmadım neden başka yerlerde calışmak icin muracaat etmeyip aile şirketinde calışmaya devam ettin diye sorarsanız o konu cok karışık

Derken 2 yıl once oyle bir olay yaşadım ki o hep yanımda sandığım, benim iyiliğimi duşunduğunu duşunduğum dayımın aslında sadece bir golgeden ibaret olduğunu, beni hicbir zaman sahiplenmediğini cok acık bir şekilde gordum ve ona olan tum guvenim ve itimadım sarsıldı. Dedem icin aynı şeyi diyemem. O hep bana sahip cıktı. Zaten hala bu şirkette calışıyorsam onun hatırına.

Ancak dayımdan 2 senedir cok kırıcı sozler duyuyorum ve bu beni cok uzuyor Daha gecen gun bir şekilde iş goruşmesine gideceğimi oğrendi, sonra annemler falan bir yerde oturuyorlardı. Ben geldiğimde ne dese beğenirsiniz “Yarın başlıyor musun işe, mudur olarak mı yoksa daire başkanı olarak mı?”. Aynen bunun dedi. Yerin dibine gectim resmen. Daha oncesinde de bir kere arkadaşının da olduğu bir yemekte arkadaşının fabrikada ne iş yapıyorsunuz sorusu uzerine “Ne iş yapacaklar, bir şey yaptıkları yok, boş boş oturuyorlar işte dedi. O kadar kotu oldum ki. İşim varken boş boş otursam gam yemicem ama hak etmediği laflar duymak cok kırıyor insanı. Yok sıkılmadın mı 2 senedir buradan, tatile ne zaman gidiyorsun demeler, yok odaya gelip yuzume bakmadan gitmeler ,yok araya birilerini koyup benimle muhatap olmamalar, yok başkası onun yanında bana kotu bir şey dediğinde ona donup sen ne diyorsun demek yerine susmalar. Daha neler neler. Cok şukur o merkez ofiste ben fabrikadayım ama ne zaman gorse bana mutlaka bir laf sokuyor. Mezun olduğumda yanıma gelip ne zaman başlıyorsun diyen o olmasa diyeceğim ki dedemin hatırıyla beni işe almış, aslında istemiyor ama oyle de değil. Niye bana boyle davranıyor anlamıyorum. Sizce beni bu şirkette şirkette istemiyor mu dayım?

Artık dedem olmasa dayım beni işten cıkarır gibi duşunmeye bile başladım. Daha tum bunlar yaşanmadan once birkac kişiden onu dedesi tutuyor dayısı arkasında değil gibisinden soylentiler duydum ama aldırış etmemiştim, fakat soyledikleri doğruymuş galiba.

Bir yandan surekli iş başvuruları yapıyorum, bir kapı acılsın diye bakıyorum ama iş ilanları da eskiye gore az. İşten cıksam bir sure evden otursam o da bir dert. Dedeme guveniyorum, ama dayıma guvenemiyorum.