Merhabalar. Dun yasadigim bir olayi anlatmak istiyorum size. Ailecek gorustugumuz bir cift var. Adam bakanlikta mufettis karısı da gisede memur. Kadin calismak istemedi uzun sure adam zorla ikna edip kpssye gir diye zorladi o sekilde ise girdi. Kadin acik ogretim mezunu. Adam da kucuk bir ilden universite mezunu. Isletme okumuslar. Anlamaniz icin anlatiyorum bunlari. Gercekten benim icin onemli degil esasinda. Ben cok bilinen bir universitede muhendislik okudum. Turkiyede ilk beste gosterilen bir universite. Kamuda kendi isimi yapiyorum. Cok sukur isim var kafasindayim. Daima sukrediyorum. Cunku oncesinde ozel sektorde calistim ve cok yiprandim.
Dun disarda bulustuk bu ciftle. Adam arayip cagirdi bizi. Sohbet muhabbet. Meseleyi hep paraya getiriyor. Daha onceki bulusmamizda da ne kadar birikiminiz var diye sormustu. Biz de yok demistik. Onlarin varmis. Anlatmisti. Simdi de tatilden donmusler. Anlat anlat bitiremedi. Tatilden donmusler ertesi gun bizimle bulustular. En son 6 ay once gorusmustuk bu arada.
Asıl meseleye geliyim. Dedi ki mufettis maaslari da geri kaldi. Az cok az dedi. Bana bakip yanlis anlama da memurla muhendisle ayni parayi alacagiz neredeyse. Muhendisler bile 5.5 aliyor simdi dedi. Ben kaldim bi. Sonra yook canim hic yanlis anlamadim dedim sitemli. Sonradan cok sey geliyor aklima ama o an ortam gerilmesin diye bisey demedim. Bir meslektasi ucuncu dereceymis de 6.5 aliyormus. Allahtan kendisi birinci derece olmus yoksa nasil gecineceklermis. Kendi maasini soylemedi ama tas catlasin 500 daha fazladir. Anlamadim ne gerek vardi bu konusmalara. Kendimi cok kotu hissettim. Sizce cevap verse miydim. Bu arada ne esim ne ben maastan harcadigimiz paradan filan bahsetmeyi sevmeyiz. Esim benim iki katim kazaniyor neydeyse ama bir kere bile lafini etmedi mesela.
Mesleğimi aşağılayan arkadaş
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Mesleğimi aşağılayan arkadaş