Hanımlar selam,
Sanırım kalkıp babama bağırmamak icin kendimi zor tutuyorum. Bugun yerleştirme sonucları acıklandı. Kardeşim kazanamadı. İnanın bunun icin zerre uzgun değilim, cunku kardeşim guzel bi puan aldı ama sırf istediği bolum ve universiteyi yazdı tercihe. Olmadı. Bir yıl daha aynı yer icin hazırlanacak. Bu yaşta idealist davranması hoşuma bile gitti. Babamın ama etmediği hakaret kalmadı, kazanamadı diye. Bu yılın başlarında konu acmıştım. Babamın kardeşimi temel liseye yazdırmak istememesiyle ilgili. Resmen kavga kıyamet yazdırttım. Onda da kardeşim burs aldı (diğer kardeşimle ben okuduğumuz icin teşvik cıktı.) odemesi gerekenden yuzde 50 daha az odedi. Şimdi sovup duruyor. Yok kara haberi gelesiler, ypl verdiğim emeklere yazıklar olsun bilmem ne. Babam şu yaşıma kadar hicbir şeyimize destek olmadı. Hatta cok net hatırlıyorum liseye geciş sınavına gircem sınava girmeme son 1 saat kalmadı belki cikolata yiyordum o kadar insanın icinde elimden cikolatayı aldı yere attı ne bicim yiyorsun diye, universite sınavına gircem gece misafir geldi uyumam duş almam lazım duş aldım misafir varken diye ağlaya ağlaya uyuttu. Liseye geciş sınavı icin tek kitap alıp destek olmadı ama ona rağmen ortalama bi puan yapınca beni halamın kızıyla koyaslayıp uzdu. Diğer kız kardeşime de aynılarını yaptı. O da ilk yıl kazanamadı 1 yıl boyunca kıza psikolojik şiddet uyguladı. Ağlaya ağlaya kutuphaneye gitti. Hakaret edip durdu. Ama ben o ara şehir dışında olduğum icin onunla cok ilgilenemedim. Şimdi erkek kardeşime de aynılarını yapacak. Bağırıp, kufur edip duruyor ve cıldırmak uzereyim. Ben babamın bu baskıları yuzunden hic hayalim olmayan bir bolum okudum kardeşlerim de benim gibi pişman olsunlar istemediğim icin olabildiğince şartları zorladım diye babam sanki ben onların kafasına girmişim gibi bana bağırıyor.
Bu arada kızmasının sebebi tamamen akrabalar filan sorunca bir yer kazanamadı diyeceği icin. Verdiği para boşa gittiği icin. Her fırsatta bizim icin harcadığı paraları gozumuze sokuyor. Bize harcadığı 1 TL'nin bile lafı oluyor. Sanki 40 kat yabancıya veriyor gibi.
Evde es kaza gece bir şey olup da ışığı bile acınca bağırıyor. Işık acık kaldı diye kavga cıkarıyor. Ne yapsak laf ediyor. Mutfağa girer kek yaparım onu bile eleştirir. Hicbir şeyle babamı memnun edemiyoruz. Gecen kardeşim babamın facebookta halamın kızıyla konuşmalarını gormuş kızı bir suru ovmuş. Babam şimdiye kadar bi kere bile bizi ovmedi. Bi kere bile ya. Hep eleştirdi. Bi kere bile gelip sacımızı okşayıp halimizi hatrımızı sormadı ya. Eskiden normal geliyordu tum babalar boyle sanıyordum ama şimdi olmadığı biliyorum ve bunu fark ettikce iyice nefret ediyorum babamdan.
Boyle baba mı olur
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Boyle baba mı olur