NBA ekiplerinden Milwaukee Bucks'ın yıldız basketbolcusu Giannis Antetokounmpo, gectiğimiz sezon Golden State Warriors ile şampiyonluğa ulaşan Stephen Curry hakkında bir itirafta bulundu.
Milwaukee Bucks'ın medya gununde konuşan Yunan basketbolcu, dunyanın en iyi oyuncusu olup olmadığına yonelik soruya şu sozlerle şaşırtan bir cevap verdi:
"Dunyanın en iyi oyuncularından biri miyim? Takımımın mac kazanmasına yardımcı olacak kadar olgunlaştım mı? Evet. Ama ben dunyanın en iyisi miyim? Hayır. Takımını finale taşıyan ve şampiyonluğu kazanmalarına yardımcı olan kişi dunyanın en iyisidir. İki yıl once şampiyon olduğumuzda belki de dunyanın en iyi oyuncusu olduğumu duşunerek yatağımda uyuyordum. Ama şimdi, hayır. Benim duşunceme gore, kazanan kişi en iyisidir. Dunyanın en iyi oyuncusunun Steph Curry olduğuna inanıyorum.
NBA ile Avrupa arasındaki fark
Geride kalan EuroBasket'te Yunanistan forması ile mucadele eden Antetokounmpo, Avrupa basketbolu ile NBA'i de kıyasladı. Avrupa ’daki basketbolun NBA ’den daha zor olduğunu belirten yıldız basketbolcu, "Avrupa ’daki basketbol NBA ’den daha zor. NBA'deki yetenek acıkca daha yuksek. Fakat sanırım Avrupa ’da basketbol daha yoğun oynanıyor. Rakipler size tam saha baskı yapıyor, koridorları kapatıyorlar ve cok daha fiziksel oynuyorlar." dedi.
Giannis Antetokounmpo: Dunyanın en iyisi Stephen Curry
Basketbol0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Giannis Antetokounmpo: Dunyanın en iyisi Stephen Curry