Babam 61 yaşında. Şuan oturdukları evi haric bi tane daha oturdukları şehirde evleri var . ( babaannem hayattayken bi babama bi diğer oğluna iki evini paylaştırdı . ) birde babaannem kendi cok eski olan evini yiktirip iki katli bahceli garajlı ev ysptirdi ama uat katin ici yapili degil . yıllarca tek başına calışıp biriktirip yapti bunlari canim babaannem. Benim bu hayatta en sevdiğim insanlardan onu o kadar cok seviyorum ki anlatamam . 80 yaşında hic-bir sağlık sorunu yokken beyin kanaması gecirip 1 gecede vefat etti o memleketteki iki katli ev amcamla babamın ustune pay edildi . Amcam acele edip evi satmak istedi oğluna ev alacakmış . ( oğluyla ben hayatımda bir kez goruştum o da babaannemin cenazesinde ailesi babaannemi istememişler amcamın bizde o yuzden hic goruşmedik)
Amcam hayattayken babaannemin evine bir kez gitmeyen karısını annesinin evine soktu . Kadin babaannemin bademlerine kadar ay ayıkmayalım bunları filan demis şerefsiz.. kadin olmuş pislik kadin badem derdinde . Amcama da yazıklar olsun hayattayken annesinin evine girmeyen karısını eve soktu. Amcamı severim .annesinin olumune cok uzuldu ama bunlar cok ayıp şeyler .. herneyse o 2 katli ev değerinden cok aşağı paralar istiyorlarmış o yuzden babam satmak istemedi .hem annesinin o emeklerine hatırasına saygı duymak amaclı . Amcam da acele etti biran once satmak icin oğluna ev almak icin. Babam da borca girip bugun evi tamamen ustune almaya gitti amcamın hakkını ona odeyerek yani butun iki katli ev babamın oldu . Yıllarca borc odeyecek babam şimdi .
Ben de bu durumun boyle olmasını cok sacma buluyorum . Babam diyor ki başı sıkışan o evde gider kalır. Ikide bir bak Enisten ablanı kapıya koyuyordu dunyanın bin bir turlu hali var deyip duruyor . Ben de boşanmamizi mi bekliyorsun ya hic boşanmazsak ki boşansak ya da başımıza bisey gelse bile ben memleketimi bırakıp orda kalmam ki benim evliliğim eşim herşeyim cok iyi şukur . Neyse ben de ordaki ev tabi değerini karşıladiginda satilsin annemlerin şuan oturduğu evde satilsin ( annemlerin ev cunku catlamış artık cok eski bina . Annem yeni ev istiyor yeni araba istiyor kadıncağız temizliğe gidiyo evlere babam calışmıyor emekli . Annem de kendi sigortasını oduyor emekli olmak icin) gitsinler o iki evin parasıyla guzel ev alıp otursunlar arabalarını yenilesinler keyiflerine baksınlar annem biraz guzel.yerlrde yaşasın calışmasın istiyorum . O kadar annemi gezdirdi ev baktılar amcamın acelesi yuzunden babam.borca girip evi aldı . Annemin yeni ev hayali suya duştu . Başka ev alinca babaannemin kendi emekleriyle biriktirip kazandığı o ev parası cope gitmeyecek ki onla yeni ev alınacak yine babaannemin emeğiyle alınan ev olacak yenisi de .
Birde kendi oturdukları şehirdeki diğer ev de ici eski ( babaannemin hayattayken verdiği ev babama ) kiraya veriyorlar 800 tl ye. O oturdukları yerde 1500 den aşağı artık ev yok . Icine biraz masraf yapsalar 1500 e kiraya verirler hem annem calışmak zorunda kalmaz bağkur ordan odenir hem . Ama malesef babam şimdi birde borc yaptı annem yine calışmaya mahkum kaldi . Altlarindski arabayi degistirecez drdiler araba baktilar almadılar ev baktılar alicam dedi anneme almadı . Ben onlar iyi yaşasın derken babam resmen oteki tarafa yatırım.yapar gibi gitti ev borcuna girdi .
Cocuklarımın başına bisey gelir o zaman gider kalırlar diye yatırım mi yapılır? Bak keyfine işte karını yaşat biraz .
Ha madem cocuğuma yarasın diyorsun git mustakil ev al hem kendin guzel evde yasa hem de biz kendi paramizla ustune ev yapardık bizim de evimiz olurdu . Ya da git yarı yarıya iki cocuğuna parayı paylaştır . Yani ordaki eve kimse gidip kalıp da yaşamaz . Gercekten bu kafası cok mantıksız.. ama kimseyi dinlemedi .
Gercekten uzuluyorum en cok anneme ..
Babaannemin biriktirdiği paraları onu bi kere bile gelip gormeyen olmesini bekleyen şerefsiz torununa gitti . Asıl gercek oğlunu goruyordur inşallah oteki taraftan .. asla yapmaz dediği oğlu neler yaptı .. Asıl anlaşamadığı oğlu ise neler yaptı keşke gorse .. canım babaannem nur icinde uyusun. Keşke o da hayatı kendine bu kadar zindan edip yemeyip icmeyip para biriktirmekle uğraşmasaydı ..
Benim asil fikrim bu . Insan kendini cok zorlamamalı ..