Kızlar Merhaba. Konu dışı biliyorum ama bu konuyu konuşacak kimsem olmadığı icin yazıyorum.
2 yıllık evliyim. Eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık. Benim ailem yatak odası takımımı ve kına salonu takımı ve takıları taktılar. Eşimin ailesi ise ev verdi sadace. (O da eşimin dedesinden kalma)
Kredi cekip yaptık. Bazı verilmesi gereken parayı ise takılarımı verip hallettik.
Takım hic yok. Soruyorlar duğunlerde ben takı takmayı sevmiyorum diyorum. Ama uzuluyorum. Eşim soz verdi zaten. O da uzuluyor.Durumumuzu toparlayalım alacağım. Annelik hediyesi 5 taş istediğimde bile ne yapacaksın ben sana bilezik alacağım diyor. Ben bunlara takılmam. Huzurlu olalım yeter.
İkimizde resmi kurumda calışıyoruz.Cok az borcumuz kaldı. Sonra cocuk dedik.
Kaynım sorumsuz, işsiz, keyif adamı. 26 yaşında. Arkadaşlarıyla tatil yapmak icin işini bırakan biri duşunun. Babasından harclık alır arkadaşlarıyla gezer. Arabayı alır şehir dışına cıkar. İcip eve gelir mahalleyi havaya kaldırır. Cok şukur eşim tam tersi. Ve eşim hic sevmez. Allah korusun ama keşke olse der. Neyse dun gece eşimin ailesi, babaanne ve anneannesi bizdeydi. Konu kaynım geldi. Kaynım evlenmek istiyormuş. Kız arkadaşı var zaten. O da evlenince calışmam modunda. Kayinpederim evlendireceğim. Herşeyini ben yapacağım dedi.
Eşim ben kendim yaptım. O da calışsın kendi yapsın dedi.
İşte kardeşini bilmiyor musun? Senin gibi şanslı değil. Sizin geliriniz iyi.
Eşim evini ver calışın kendi yapsın. Nikahtan gitsin o zaman dedi.
Kayınpederim abim duğun yaptı. Ben niye yapmıyorum der dedi. Sonra kayınvalidem konuyu kapattı. Ben tam konuşulanları duyamadım. Cay getiriyordum.
Ama eşimle kendimi salak gibi hissettim.
Anneannesi ve babaannesi olduğu icin ağzımı acmadım.
Ve zamanı gelince kayınpederimin dediği gibi olacak muhtemelen.
Eşimle bu durumu konuşmayı duşunuyorum zaten.
Bundan sonra nasıl tepki vereyim sizce?
Benim gibi başına gelen var mı?