Merhabalar, bir suredir Ubuntu'yu daha yakından deneyimlemek adına Windows işletim sisteminin yanında kullanmaya karar verdim.
Laptopumda 250GB SSD ve 500GB HDD bulunmakta.
250GB'lık kısımda Windows işletim sistemi yuklu 90-100 GB arası boş yere sahibim. Bu alanın yarısını Ubuntu icin ayırmayı duşunuyorum. Kafamı karıştıran kısmı C surucusunun olduğu alana başka bir işletim sistemi kurarsam dosyalarım adına bir problem oluşur mu? Konuyu araştırırken Linux'u C'den kaldırmak gerektiğinde problem teşkil edilebileceğini biri dosya formatı olarak NTFS kullanırken diğeri ext4 kullanımından dolayı meydana gelen farklılığın kaldırma işlemi sırasında dikkatli olmakta fayda olduğunu belirtmişlerdi. Bu da biraz gozumu korkuttu. Surekli erteleye erteleye sistemi kurup guzelce bir kurcalayamadım. Daha onceden dualboot yapıp aynı depolama alanında kullandıysanız bu durumun herhangi olumsuz kısımlarına rastladınız mı? Bir problem teşkil etmezse USB'ye falan kurmadan doğrudan SSD uzerinden calıştırmak istiyorum. Fikir ve onerilerinize acığım. Teşekkurler.
Saygılarla.
Aynı diske iki işletim sistemi kurulursa sorun olur mu?
Linux0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Aynı diske iki işletim sistemi kurulursa sorun olur mu?