(Debian 9, Ubuntu 18.04 ve PiluX v1.3'de denenmiştir.)
Yazar: Hasan Merkit
Dikkat: Her şeyden once modeminizde nasıl port acacağınızı bilmeniz gerekir.
Uyarı: Technopat Sosyal kuralları gereğince Minecraft sunucu reklamları yasaktır.
Ayrıca bakınız: Forumda Minecraft Sunucusu Reklamı Yapmak Neden Yasak? - Technopat Sosyal
(Teşekkurler @akil Gundoğan)
Uyarı: Forumda korsan etkinliklere destek verilmemektedir. Korsan oyuncuların sunucuya nasıl bağlanacağı konusunda destek kesinlikle verilmeyecektir.
1. Adım - Java ve Screen: Oncelikle terminali acın ve bu komutu girerek size gerekli yazılımları indirin.
(PiluX v1.3 veya ustu kullanıyor iseniz bu adımı atlayın. PiluX'de Java ve Screen zaten bulunur.)
Kod:Panoya kopyala
sudo apt install -y screen default-jdk
2. Adım - İndirme sureci: Daha sonra bu web adresinden sunucu yazılımını indirin.
Download server for Minecraft Arkadaşlarla oynamanın en kolay yolu Realms'e abone olmaktır ancak Minecraft: Java Edition icin kendi cok oyunculu sunucunu kurmak istiyorsan, işte talimatlar.
Eğer sadece komut satırına sahipseniz sayfayı kendi bilgisayarınızdan ziyaret edin. Sayfadaki indirme bağlantısını kopyalayın ve aşağıdaki komut ile indirin.
wget (bağlantıyı buraya yapıştırın.)
İndirdiğiniz. Jar dosyasını bir klasore taşıyın ve Terminal ile bu klasorun icine girin. ("Root" kullanıcısını kullanmanız şart değil.) Dosyayı son surume gore yeniden adlandırın. İndirdiğiniz sitede belirtilmektedir. Mesela "server. Jar" dosyasının adını "MINECRAFT_SERVER.1.15.2.JAR" şeklinde yeniden adlandırın.
mv minecraft.jar minecraft_server.1.15.2.jar
Aşağıdaki komut ile "baslat. Sh" isimli dosya acın.
nano baslat.sh
Dosyanın icine bunları yazın.
screen -S minecraft java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.1.15.2.jar nogui
2 Kere kullanılan 1024 kısmı RAM'dan kullanılacak alanlardır. Bu rakamları değiştirebilirsiniz. RAM'ın tamamını kullanmak veya ustu rakam girmek hata almanızı sağlar.
Dosyamızı oluşturduysak calıştırma izni verelim.
chmod +x baslat.sh
3. Adım - Kullanıcı sozleşmesi: Bir kereliğine calıştıralım. İlk calıştırdığınızda hata verecektir. Klasore eula.txt isimli bir metin gelecek.
Sunucuyu acabilmeniz icin bu web sitesindeki kullanıcı sozleşmesini kabul etmiş olmanız gerekir.
Mojang Studios Account

Kabul ediyor iseniz eula.txt iceriğindeki "eula=false" satırını "eula=true" olarak değiştirelim.
nano eula.txt
4. Adım - Port ve Yayın: Bunu da kaydettikten sonra modeminizden "25565" portunu acın ve bilgisayarınıza yonlendirin.
Bu komut ile sunucunuzu başlatın.
./baslat.sh
Sunucuya oyuncu olarak bağlandıktan sonra "/op (nickiniz)" komutuyla kendinizi admin yapabilirsiniz.
İyi eğlenceler.