Merhaba hanımlar.
Bugun eşimin abisigilde bayramlaşmadaydık. Kucuk erkek kardeşi ile birlikte. Eşim, babası ve kucuk kardeşi ile aynı işte calışıyor.
Kucuk kaynım, kayınpederimle ilgili bir konuda veryansın ederken ramazan ayı icinde babasının cok para harcadıkları icin soylendiğinden falan bahsederken abisinin (eşim) 7.500 TL kendisinin 4.000 TL babalarının da 7.500 TL harcadığı gibi bir muhabbet dondu. Aslında sanırım boş bulundu.
Ben calışıyorum, bir bebeğimiz var. Ben kazandığım parayı oğlum ve kendim icin harcarım, iş yerinin verdiği yemek kartı (iş yerinde oğle yemeğimiz vardır) evin mutfak giderlerine gider. Onun dışında pazar market vs eşim yada ben kim denk gelirse harcar.
Evimiz kira. Kira, aidat, faturalar vs ise eşimdedir.
Maddi durumumuz son bir kac yıldır duzeldi. Duzeldiği zamandan beri de wşim bana kazancımı, harcamamı hic sormadı.
Fakat eşimin bu harcaması bana cok geldi. Hesap hesap cıkamadım işin icinden.
Bu arada ramazan ayı eşimin işinin harmanı. İftar saatinde işini bitirip, eve gelen sabahına da işe giden birisi.
Biraz once sordum bu durumu. Bu harcama bana cok geldi, nereye gidiyor bu para dedim.
Ben sana hic sormuyorum kazandığını, kazanıyorum yiyoruz dedi. Bir eksiğimiz var mı, kapımızda alacaklımız var mı benzeri cevaplar. Ramazanda 2.500 tl fitre ve zekat verdiğini soyledi. Yine kalan 5bin tl.
Cok para değil mi? Evin giderleri 2bin tl civarı.
Bir de buyuk bir şirketin finans mudur yardımcısıyım. En cok o konuda almıyor kafam. Ramazan dışı olsa yedik, ictik,gezdik diyeceğim.
Bir kac ay once işleri ile ilgili bir konuda kayınpederim fikir almak istediğinde oğullarının harcamalarının cok olduğunu, maaş butcelerini hep aştıklarını, aslında akarken doldurmak istediğini ve dukkanın mulkiyetini almak istediğinden bahsetmişti. O zaman cok uzerinde durmamıştım.
Dert etmem gerekir mi gerekmez mi? Cok mu abarttım acaba?
Eve gelmekle ilgili sorunu olmayan, hatta neredeyse ramazan ayının tamamında işten sonra evinde olan, normal zamanda da ayda bir iki ickisi olan bir adam eşim.
İcim icimi yiyor da ne diye yiyor onu da bilemedim.
Ben artan bir kuruşumu oğlum icin biriktiriyorum. Sırf bundan dolayı kızgınım.
Abartıyor muyum? Zamanın ne getireceğini bilmediğimiz bir dunyaya yetiştirdiğimiz evladımız dururken hesabı tutulmayan bir harcamayı sorgulamak hak değil mi?
Nereye gidiyor bu para?
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Nereye gidiyor bu para?