Bazı insanlar var ki, hayata gozlerini 1/0 galip acmış. Kız cocuğu olduğu icin değersizlik hissi yaşamamış , en iyi koşullarda yetiştirilmiş.. en guzel eğitim imkanları kucağına sunulmuş...sevgiye doyurulmuş..
bazıları da hepimizin bildiği gibi yukarıda saydıklarımın tam tersi ..
Kendime bakıyorum, bazıları tarafından , evet şanslı sayılabilecek bir cok şeye sahip Aybaşında maaş zamanı alınan , bir ay beklediğim cok ozel bir şey..
yalnızca senede iki kez alınabilen yeni ayakkabı.. bir bayramlık..
Eğitim İmkanları.. ac acıkta olmamak.. Afrika ’da kuraklık icindeki bir ulkede doğmamış olmak bekli de bir şans sayılabilir ..
Fakat ;Belki de alenen yapılmayan , ama minik bir kalbin anlayacağı turden erkek cocuğunun kayırılmasına şahit olmak .
En basiti onun bisikleti varken , senin sadece kız cocuğu olman sebebiyle bir bisiklete sahip olma hakkının dahi olmaması..
O, erkek cocuk..yemeklerin etli taraflarını yerken . Sen zaten iştahsızsın kılıfına sığınarak senin sofrada dahi burukluk hissetmen..
Sevginin hep erkek cocuğa daha fazla, daha fazla verildiğini belki de orta yaşa geldiğinde acı bir şekilde kavraman...
Babasını kaybettik, aman kız cocuğu erkenden evlendirelim de , başımıza sorun olmasın diye hakkında duşunulduğunu alenen anlaman..
Evlenirken hususi olarak sana bir cay kaşığı dahi alınmaması..
hep , annesine ev alan, eşya duzen. Eli kolu dolu gelen diğer kız evlatların ovulmesi , onlar gibi olmanın umulduğunu bilmek ..
İlk elin ekmek tutmaya başladığında, senden buyuk beklentiler icinde olunması ..
Yaşlandığımda bana mecbur bakacak gozuyle bakarak, yine bu ağır yukun de kız evladın sırtına yuk bindirilmesi...
Hepsi ağır bir yuk
Burada, doktorluk mesleğini icra eden ve kumar borcu olan arkadaşın konusunu okuyorum, icim doluyor..diğer hemcinslerimin konularını okuyorum. İcim doluyor.. coğu ayni minvalde...
Aileler, toplumumuz kız cocuğuna neden boyle diye uzuluyorum
Bir yandan hala anneme karşı gelmediğim , onu kırmaktan korktuğum icin kendime kızmam..
İşin icinden cıkamayışım.. şu saatte dahi huzun, ofke , pişmanlık , kızgınlık karmakarışık hislerle cevrelenmiş olmak ..
Sizlerle dertleşmek , biraz olsun hafiflemek istedim..
Bir de annem bana muhtac kalmasın diye dua ediyorum, icim soğudu bilmiyorum değişir mi ama annen de olsa gercekleri gordukce..

İkinci bir duam daha var, ben daha farklı bir anne olabileyim, genler, ebeveynlerden oğrenilen kotu karekter ozellikleri gelip uzerime yapışmasın ..
okuyanlara ve yanıt yazacaklara şimdiden teşekkurler