Herkese merhabalar, bildiğiniz dert yanmak icin actım konuyu, tavsiye falan istemiyorum. Bazı şeyleri paylaşmak istedim anlayacağız. Bayram bayram ne alaka diyenler gerisini okumasın.
Turkiyede iki ceşit insan kesimi olduğunu anladım, işleri yolundan giden insanlar ve bizler. Bu bizler kim? Hangi kapıyı calsak torpilli olmadığımızdan ya da başka bir sebeple yuzune kapılar kapanan insanlar. Faturaları nasıl odeyeceğiz diye duşunup yıllarca işsiz gezen insanlar, duşunce kalkamayan kadınlar.
Eee ne oldu da birden bu konuyu actım derseniz turizm mezunu bir arkadaşım var, garsonluk yapıyor. Yıllardır bu alanda calıştı, o da sizi bizim gibi universite mezunu, su gibi ingilizce bilir. İş bulamıyor, iş arıyordu yaz başından beri, kadın o da ve halen bir yere giremedi. Gittiği restoranın birinde buradan kimi tanıyorsun diye sormuşlar. Yanı bildiğin torpilin var mı demeye getirdiler, garsonluk icin.
Tecrube var, universite mezunu, yabancı dil var. Olmayan şey torpil. Ben eğitim sektorunde iş arıyorum aynı zamanda yayıncılık alanında.
Gecen gittiğim iş goruşmesinde devrelerimi yakacak bir hadise ile karşılaştım. Once işe alınmama rağmen sonra arayıp fikir değiştirdiler nedenini dolaylı yoldan oğrendim. Komşuları olan bir kadını aldı işe, daha duşuk maaşla, yani torpili, tanıdığı olduğu icin.
Bunu da gectim, gittiğim bir goruşmede şartlar arasında yazmamasına rağmen Almanca istediler, yazsalar başvurmazdım ve farklı bir şehirden gittim goruşmeye, yayınevinin adını vermeyeyim, gerekirse yazarım cekincem yok, uc aday var dediler, adaylar arasında diğer iki kişinin ne iş yaptığını soylediler bana. Biri ekonomi prof. bir yazar, tanıyorlarmış yayınevi sahibi oyle dedi. diğeri beni gibi dışarıdan gelen docentliğini yapmış bir avukat, bir de ben. otuz yaş sınırı var arkadaşlar, oğrendim ki prof. almışlar. Hayırlı olsun da bu adam/kadın otuz yaşını doldurmadan nasıl prof. olmuş? Bir de tanıdığı alacaksan beni niye cağırdın?
Ne demeye yazdım bunları, dert yanmak icin. Eğitimden yayıncılığa hatta garsonluk, kasiyerlik gibi işlere kadar her işimiz torpille yuruyor bu ulkede.
Not: Eminim hakkıyla giren de vardır bir yerlere, her ne kadar ben gormediysem de, girenler yok oyle değil diye yazacaktır belki. Yine de siz tripli mesajları başka konuları saklayın, cekemem.
Herkese iyi bayramlar, bu ulkede ne kadar iyi bir bayram gecirilirse artık.
Yukarıda yazdım değil mi işi gucu yolunda olan var, gelip ahkam kesmesin burada. Tabi ki gelip kestiler! Yok şoyle girdim yok boyle calıştım, ne yapayım, biz de cabalıyoruz. Demek ki sizin kadar şanslı olamadık. Durust insanlara denk gelemedik.
Bize boylesi denk geliyor demek ki, keyfimizden mi yazdık. Hic cekilmiyor bilesiniz.
Bu arada nezaketimi son iş goruşmesinde bıraktım, takınmaya hic niyetim yok!!!!!!!!!!!!
Dert yanmak istiyorum! Nedir lan bu torpil?
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Dert yanmak istiyorum! Nedir lan bu torpil?