Merhaba Hanımlar eltim Ağustos ayında Allah kısmet ederse doğum yapacak. Eşim abisi ile limonidir...Ama benim eltimle somut bir problemim yok cok Şukur . Hatta Abla derim kendisine. Bebekleri icin onlara guzel bir bebek nevresim takımı ile hastane cıkışı aldım. Bir de eltimle kaynım icin ozel olarak uzerinde Anne Baba yazan fincanlardan yaptırdım. Yanına bir de ceyreğimizi takar kutlamasını yaparız diye duşundum... Eşim ile tartıştık eşim bana "bu konuda neden bu kadar değer veriyorsun onlara '' deyip duruyor...Ben de diyorum ki '' Bak bazı konularda hataları var bizim de hatamız var tamam ama boşver. İyiliğe iyilik her kişinin kotuluğe iyilik er kişinin işidir. ''. Neyse... En son dun akşam tartıştık eşim uşenmemiş tek tek onların evine neler aldığımızı saydı. Eşimgilin koyunde kına gecelerinde ceyiz toplanır orada cift kişilik bir battaniye hediye ettik bu birincisi imiş. İkincisi evlerine ilk gidişimizde pasta takımı almışmışız. Ucuncusu evlerine diğer gidişimizde kahve fincanı takımı. Dorduncusu su bardağı ve surahi takımı. Ve en son gidişimizde de Amerikan Servisi takımı almışmışız. Onlar ise bize hicbir şey almamışmış... Eşime diyorum ki '' Bi sabret daha bizim eve hic gelmediler ki alsınlar ''. Eşim bana diyor ki '' Sen onların evine gitmeden once bile bir suru şey alıyordun onlar neden almıyor. İlla gelmeleri şart değil yaa. Kargo ile de gonderebilirler veya memlekete gittiğimizde de alabilirler '' diyor. Ben de '' O onların bileceği iş. Ablam belki abinden cekiniyordur sizin aranız limoni olduğu icin '' diyorum. Yok ikna olmuyo. Benim bu konuda kendisini desteklemediğimi falan soyluyor. Ben de yangına korukle gitmek istemiyorum. Cunku bu sefer aralarının bozulma sebebini biz gelinlerden dolayı bilebilirler.
Bir dipnot gireceğim Şimdi tepki gosterenleriniz olabilir biliyorum ama ben annemden boyle gordum. Eli boş gidilmez. Eltimle farklı illerdeyiz bu arada... Daha sonra bizim duğunumuz olacağı zaman annem damat bohcası hazırlamıştı eltimle kaynıma da oradan parca duştu. Lif patik yazma vs... (eltimin damat bohcasında bana bir şey konulmamıştı o zaman biz evli değildik ben bunu dert etmiyorum ama eşim surekli soyluyor)
Şimdi burada surekli kendimi ovmuşum gibi oldu ama inanın oyle değil kızlar. Ben hicbir şey gelsin diye yapmıyorum. Annemden oyle gordum. Eşim cok garipsiyor mesela. Hatta kaynanam bile şaşırdı... Ama ne var ki bunda aynı evin iki kızı olduk biz. Birbirimize destek olmamız gerekmez mi... Eşimin abisi ile olan sorunu benle eltimi bağlamaz. Bağlamamalı bence...
Eşimin Abisi ile olan bu meselelerini nasıl cozebilirim kızlar veyahut hic mudahale etmeyip akışına mı bırakmalı???
Bu arada ben eşime dedim ki Bak yeğen geliyor ilk torun olacak bir tane buyuk altın takalım dedim. Kıyametleri kopardı... Ceyrek nelerine yetmiyor diye... Ben ceyreği az gorduğum icin yanına ekstra şeyler aldım... Kart ekstreme bakıp '' buyuk altın alsak daha karlı cıkardık Hatun Hatun '' deyip durdu