Allahı var şimdi bu olayda hic taraf tutmadı.cephe almadı kimseye karşı. eşitti adaletliydi. hatta konusunu bile acmadı kavganın.
Şimdi asıl kafama taktığım meseleyi orneklerle acıklamaya calışacağım .
Kayınvalidem eltime aasla benim adımı gecirmiyor. Telefonda konuşuyorlar mesela. ben yanındayım napayım ben de evde tek oturuyorum diyor. Ya da ben perdelerini yıkadım astım kaynanamın. eltim arayınca diyor ki napayım ben de perde yıkadım astım şimdi yoruldum . benim adım yasaklı kelime gibi. Durduk yere beni anlatsın demiyorum ama benim adımı ozellikle gecirmiyor. Tamam buraya kadar normal diyebilirsiniz kusuz sonucta eltimle. neden beni anlatsın. Ama aynı hassasiyeti bana gostermiyor.
Dilinden asla eltimi duşurmuyor . Ove ove bitiremiyor . Ya onunla konuşurken benim adımı bile gecirmiyor ama benimle konuşurken Fatma aşağı Fatma yukarı Fatma geldi evi temizledi. Fatma şoyle dedi gulduk . Fatma hasta . Fatma fasulye almış dolaba atmış. Fatma ’nın teyzesi şuraya gitmiş . Daha aklıma gelmiyo surekli eltimi anlatıyor ama asla kotu bir şeyini soylemiyor. hep ovuyor ağzı kulaklarına varıyor ondan bahsederken.
Ya ben boyle olunca hem sinirleniyorum hem uzuluyorum. Ben bu eltimden nefret ediyorum hep onun adı geciyor kim olsa sinirlenir. Ve bana bu kadar değer vermiyor gibi hissedip uzuluyorum . Sonucta ona gidip benim icin şunu dedi şoyle yaptı diye bahsetmiyor
Onlar altlı ustlu oturuyorlar daha samimiler. bi de kayınpederim eltimi hic istememiş şu anda da pek muhatap olmuyor eltimle ama beni sever ilgilenir. kaynanamda bu yuzden eltimi cok yuceltiyor gibime geliyor dengelemeye calışıyor icgudusel olarak.
Eşimin koyune gittik kaynamanla 20 gun kaldık orda iyice emin oldum 20 gunde 1 gun bile eltimin adının gecmediği gun olmadı ne yapıyor ediyor araya sokuyor onu ve yaptıklarını .
En son gecen yıl Fatma koye geldi şalvarı cekti butun eve baştan aşağı girişti gormeliydin bir temizledi ki diye gulunce patlayacaktım ama o an misafir geldi. Oyle kaldı siz ne yapardınız kadın resmen eltimin fanı