Merhabalar
Bugun sizinle uzun yıllardır muzdarip olduğum bir konuyu paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim.

Benim kendimi bildim bileli inanılmaz bir erteleme alışkanlığım var. Aklınıza gelebilecek coğu şeyi erteliyorum. Yapmaya karar verdiğim an ile yaptığım an arasında uzun saatler oluyor genelde. Mesela ev işleri, temizlik, alışveriş, dışarı cıkmak vs. vs.
En zaruri ihtiyaclardan olan duş almak bile benim icin bir eziyet oluyor kimi zaman. Duş almaya sabah karar verip akşam ancak girebiliyorum. Kan tahlili vermem gerekiyor mesela aylardır, doğumdan sonra hic olcturmedim muhtemelen vitamin eksikliği yaşıyorum, cunku surekli yorgun ve halsizim. Onu bile erteliyorum.

Ama mesela duşunuyorum, bu erteleme huyum kızımla ilgili konularda pek yok. Yani mesela ona mama yapılacaksa o an kalkıp yapıyorum. Altı değişecekse o an kalkıp yapıyorum.
Ya da iş hayatında oyle değilim. Ara ara kendimi bunalmış hissettiğim gunler dışında yapmam gereken işleri erkenden bitirir rahatlarım. Aksi takdirde molaya dahi cıkmam işimi bitirmeden.

Mesela misafir geleceği zaman gunler oncesinden plan program yaparım, kafamın icinde yapmam gereken işleri binlerce kez tekrarlar kafamı bir guzel yorarım. Ama hep işleri son ana bırakırım.

Zor gunler geciriyorum, boşanma surecindeyiz eşimle ve evleri ayırdık ama bununla ilgili olduğunu zannetmiyorum. Cunku yıllardır bu boyle.

Diğer semptomları duşunuyorum kendimle ilgili, sanki yıllardır depresyonda gibiyim. Bilemiyorum neden boyle oluyor. İşe başladıktan sonra psikolojik olarak yardım almayı planlıyorum.
O zamana kadar bu sorunları yaşayanlarınız varsa bana tavsiyelerde bulunursanız cok sevinirim.

Şimdiden hepinize cok teşekkurler.