Evliliğimde bir konuda sıkıntım var ve nasıl davranmam konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
3 yıldır evliyiz ve rabbim nasip ederse bebek bekliyoruz. Evlendiğimizden beri aşamadığımız bir konu var o da abim. Onun dışında ufak tefek her ailede olan sorunlar dışında bir sıkıntımız yok cok şukur. Ama bu abi konusu benim canımı aşırı derecede sıkmaya başladı artık arada kalmaktan cok yoruldum. Ozet gecmek gerekirse biz nişanlılıyken eşim bir gun kardeşimin doğum gunu olduğu icin akşam bize gelecekti o da evimiz uzak olduğundan dolayı gelirsem kalıyım yoksa gelemem dedi ve bende annemi aradım. O sırada babam iş icin şehir dışındaydı ama kalmasına iizn verdi. Abimde kesinlikle kalmasını kabul etmedi ve bana mesaj attı o bu eve evlenmeden gelip kalmayacak hele bir gelip kalsın bak ne yapıyorum şeklinde artislikler yaptı ve eşim bunları maalesefki gordu. Sonrasında gelmek istemedi benim zorumla geldi ama kalmadan geri dondu. O olaydan beri abime 3 yıldır takık. Abim ne dese uzerine alınıyor halbuki eşime dediği birşey yok. Abim ve eşimin hic ortak yonu yok olmasınıda beklemiyorum zaten. Ama arada aile yemeklerimiz oluyor ve bunlara gitmek istemiyor ve burnumdan getiriyor. Abim şimdi nişanlandı ve gecen gun sizede gelemedik bir gun nişanlımı alıp caya geliriz dedi. Eşim abim gittikten sonra kıyameti kopardı. O bu eve gelmeyecek. Gelirse ben giderim siz 3unuz oturursunuz vs. Hep bu şekilde abimin olduğu hic bir ortama girmiyor ve kavga cıkartıyor. Ben bu duruma cok uzuluyorum artık. Tabi bu durumlardan abimin hic haberi yok o hala eşimi her gorduğunde samimi davranıyor yardımcı olmaya calışıyor. Ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum bazen cıldırtma noktasına geldiğinde boşanmak istiyorum diyorum oda ben ağlamaya başlayınca yumuşuyor o gun barışıyoruz gonlumu alıyor ama aileme gitmek istediğimde veya onlar geldiğinde yine aynı kavga.
Bu arada eşim acaip takıntılı biri kendi akrabalarına karşıda boyle takıntıları var. Bende akraba ilişkilerine onem veren biriyim. Tabi ailem diye tutturmuyorum inanın ailemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ayda 1, 2 defa anca goruyorum. Kendi ailesi ayrı şehirde ama arada gelir kalırlar biz gideriz vs hic bir zaman sorun cıkarmam. Onun ailesini kendi ailemden cok gorurum farklı şehirde olmamıza rağmen. Ben sadece ondan arada sırada goruştuğumuzde benim icin idare etmesini bekliyorum. Samimi olmasını beklemiyorum zaten.
Bu durumu yaşıyıp cozebilen var mı? Ne yapayım ailemle konuşup eşimin abimle goruşmek istemediğini mi soyliyim bu seferde ailem tavır alır. Ama boylede arada kalmaktan cok yoruldum.