Merhaba herkese
Daha once bir konu acmıştım bir sene oluyor sanırım
Bir sene icerisinde eşimle yol katettik diye duşunuyorum fakat bu sefer daha farklı bir sorunla karşı karşıyayım.
Eşim calıştığımız ilden memlekete gitmek icin tek yol olan becayişi yapabilecek birisini buldu,bu gercekten bulunmaz bir fırsat cunku eşim bulunduğu kurumda sozleşmeli memur kadrosunda ve sozleşmeli memurların tayin hakkı yok.Eğer devlet 4-blilere kadro acmazsa da bu durum emekli olana kadar gecerli olacak ve tayin hakkı bulunmayacak.Becayiş yapılabilir ve bu bulunduğu kurumda istediği şehirde yapılabilecek fırsatın oluşması cok zordu ama oldu.Fakat ben memlekete gitmek istemiyorum zaten sorunları aşmaya calışan bir ciftiz burada da sorun yaşamıyor değiliz fakat memlekette bu oran 5 katına cıkıyor evliliğimin 2 senesini memlekette yaşadım ve ger donersem aynılarını yaşayacağımı biliyorum,yaşamayacağımızla ilgili herhangi bir soz de vermiyor eşim.Eğer gidersek benden beklenti icinde olma yoksa kalalım tercihini yap demiştim.Şimdi becayişi yapmak isteyen kişi aradı ve kararımızı soruyor.Hem eşimi hem kendimi hem de karşı tarafı mahrım ediyor olmak vicdanımı cok rahatsız ediyor,bende gitmek istiyorım ama evliliğim icin bu isteğimden feragat ediyorum.Sizce ne yapayım?