Merhaba, 25 yaşında yaklaşık 4 yıldır evli biriyim. Eşimle severek evlendik kendisiyle aramızda 4 yaş var. Severek yaptığımız evlilikte artık sona geldik ve son 1 senedir duşunduğum boşanma davasını bu hafta actım ustelik anlaşmalı olarak. Oda itiraz etmedi... 4 senede cok yıprandım evlenirken hayal ettiğim hicbir seyi bulamadım. Eşim asla sorumluluk sahibi değil. Yani evet işe gidip para kazanıyor eve ekmek getiriyor ama sadece bu kadar. Hicbir şekilde ilgi alaka yok. Tek vasfi bu. Evliliğin ilk yıllarında idda oynamak gibi bir batağa duştu uzun sure bundan kurtulması icin uğraştım ailesiyle tartışmak kendi ailemi dahil etmek gibi bir suru şeyle uğraştım. Bu arada surekli evliliğe mudahalede bulunan birde kayınvalide var tabiki. Oğlundan asla kopamamış surekli duygu somurerek bir seyler yaptıran bir kayinvalide. Eşime benim bir seyler yaptirmam icin defalarca soylemem gerekirken annesinin bir sozu yeterli oldu her zaman. Zorda olsa iddadan kurtardık yada oyle olduğunu duşunuyorum ama bu seferde diğer sorumsuzlukları goze batmaya başladı. Tek başına asla bir iş yapamayan adam duşunun tamda oyle biri. Tamam yetiştirilme tarzı diyeyim ama kocaman insansın hic mi kendini geliştiremezsin? Aynı evin icinde yaşıyoruz birlikte calışıyoruz aynı yerde ustelik ama kendisi sanki sadece o calışıyormuş gibi evde hicbir şeye elini surmuyor butun gun işte olmadığı her an evde bilgisayarın başında cocuk gibi oyun oynuyor. Kirlisini kirli sepetine atmaktan yediğini ictiğini toplamaktan aciz bi adam. Duşuncesiz. Hepsini geciyorum bana karşıda ilgi sıfır. Evet merhametli iyi niyetli biri ama bende guzel soz duymak yada arada kendimi ozel hissetmek istiyorum. Son 1 senedir ben soylemeyi bıraktığımdan beri hicbir şekilde bas basa dışarı cıkıp bir seyler yapmadık cunku asla teklifte bulunmadı. Bunca sene hep ben zorlamışım. Oturup sohbet edemiyoruz konuşamıyoruz bir şeyler paylaşamıyoruz. Duşununce boyle bir hayat istemiyorum. İlgiye sevgiye anlaşılmaya ihtiyacım var benimde... Bu hafta artık son damla da dolunca bardak davayı actım oda itiraz etmedi dilekce yazıldı imzaladı dava tarihi verildi hayırlısı dedi ama şimdi hala aynı evdeyiz ve kendisi sanki hicbir şey olmamış boşanmayacakmışız gibi konuşmaya devam ediyor benimle. Asla gelip duzelmemiz adına bir konuşma yok. Sanki her şey normalmiş gibi devam ediyor. Bundan sonra duzelmesini de beklemiyorum. Sadece sonrasında pişman olurmuyum? Ailemin bir desteği yok. Cok şukur calışıyorum iyi bir maaşım ve işim var am yinede ya yapamazsam diyorum. Merhametimden onun icinde uzuluyorum.

Boşandım ve cok mutluyum. Sadece giden 4 yılıma inanılmaz uzuluyorum ama bununda yaşanması gerekiyormuş. Bu durumda olupta tereddut eden kim varsa bir an bile duşunmesin. Her şey dahada guzel oluyor.