selam yemekteyiz peopleeee naberr
dedimki ben neden yarısmaya katılamıyorum benım basım kelmı
eeee hayırrrr değiiiiilll
o zaman girdim mutfaga tarıfımı yaptım geldımm
tarıften once muziğimizi acıyoruz neden cunku muzik ruhun gıdasıdır
baslıga uygun olsun diye ben şu muziği sectim

şimdi gelelim tarifeeee
Muhallebisi icin

5 su bardağı sut 2 dolu yemek kaşığı nişasta 2 dolu yemek kaşığı un 7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi 1cay kaşığı vanilya limon sosu icin

1 su bardağı limon suyu ve icme suyu(Yarı yarıya) 4 yemek kaşığı şeker 1.5 tatlı kaşığı nişasta 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tereyağı Yarım limon kabuğu rendesi Arasına tercihen

Petibor biskuvi Muz

muhallebı vanılya harıc tencereye koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz pişmeye yakın vanılyayıda eklıyoruz

sonra muhallebıyı onceden ıslattıgımız borcama alıp dinlenmeye bırakıyoruz kare borcam kullanırsanız sızın icin daha kolay olur
sonra ustune bir kat petibor biskuvi onun ustunede bir kat muz yerleştiriyoruz

sonra ustunun jolesını yapmaya baslıyoruz burda puf nokta 1 su bardagının yarısı su diğer yarısı limon suyu olucak gerı kalan malzemelrı koyup pişiriyoruz pişmeye yakın ben 1 paket vanılyada joleye koydum yumurta kokusunu bastırsın dıye istemeyen koymayabılır

sonra pişirdigimiz joleyı tatlımızın uzerine dokup 1 gece bekletiyoruz

sonrada hapur hupur yiyoruzzzz

AFİYET OLSUNN
100 Puan bana ehhehhehe

Ulker
Bundan 70 yıl once İstanbul Eminonu ’nde kucuk bir atolyede 6-7 kazan, kucuk bir fırın ve uc işciyle faaliyete gecen Ulker Biskuvi, bugun gerek satış hacmi gerekse kÂrlılığıyla Yıldız Holding ’in amiral gemisidir.

Ulker Biskuvi, İstanbul/Topkapı fabrikasında cikolata uretimi, İstanbul/Silivri fabrikasında cikolata ve cikolata kaplı biskuvi uretimi, İstanbul/Gebze fabrikasında biskuvi uretimi, İstanbul/Esenyurt fabrikasında kek uretimi, Ankara fabrikasında biskuvi ve Karaman fabrikasında Biskuvi, Kek, Kraker ve Cikolata uretimi yapmaktadır. Biskuvi ve kraker alanlarında ulusal ve uluslararası pazarlara sunduğu 330 ceşit urunle dunyanın dev gıda ureticileri arasında yer alan Ulker Biskuvi, sektorunun tartışmasız lideridir. 1996 yılında uretimde kalite standardını belirleyen ISO 9002, 2001 yılında ise gıda guvenliğinde kalite ve standardın ifadesi olan HACCP belgelerini alan Ulker Biskuvi, 2002 yılında da Avrupa merkezli kalite belgelendirme kuruluşu BRC ’nin en yuksek notu olan “ust duzey/high level” derecesini alarak kalite konusundaki başarısını percinlemiştir.

Dunya Pazarlarında Ulker Kalitesi
Ulker Biskuvi, bunyesindeki bağımsız laboratuvarlarda, uzman ve deneyimli Ar-Ge kadrosuyla yenilikcilik anlayışını surekli olarak daha ust noktalara taşımaktadır. Ulker ’in en cok talep edilen gıda markalarından biri olmasının ardında bu yenilikci anlayışı yatmaktadır.

Başta Orta Doğu, Rusya ve Orta Asya Cumhuriyetleri olmak uzere Avrupa, Afrika ve Amerika ’da bircok ulkeye urun ihrac eden Ulker Biskuvi, Turkiye ’nin kalite anlayışını da dunya olceğinde başarıyla temsil etmektedir. Uretimden tuketime, surecin tum aşamalarında sinerji sağlayan etkin bir kontrol sistemine sahip olan Ulker Biskuvi, surdurulebilir kÂrlı buyumeye odaklı stratejisiyle yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir.

Ulker ve “Mutlu Anlar”
1944 ’ten gunumuze uc neslin yakından tanıdığı Ulker Biskuvi, herkesin belleğinde “Mutlu Anlar”la yer almaktadır.

Yapılan araştırmalar Ulker markasına olan bağlılığın yuksek duzeylerde seyrettiğini gostermektedir. 2011 yılında AC Nielsen ’ın Markalar Raporunda biskuvi kategorisinde ucuncu sırada olan Ulker, Yakın Hissedilen Markalarda birinci, İlk Hatırlanan Firmalarda ve İlk Hatırlanan Markalarda ise ucuncu sırada yer almıştır.

Ulker Biskuvi ve iştirakleri tarafından uretilen biskuvi, kek, cikolata kaplamalı urunler ve cikolataların yurtici dağıtımı, Yıldız Holding şirketlerinden Pasifik Pazarlama ve Horizon tarafından yapılmaktadır.