Laptop modeli: Toshiba Satellite C855.
CPU: Pentium B960.
RAM: 8 GB.
Depolama: Kioxia Exceria 480GB SATA SSD.
Dun gece bilgisayarıma Windows 8.1'in yanına ikinci bir işletim sistemi olarak guzel gozuktuğu icin Elementary OS(konuda artık kendisinden EOS olarak bahsedecğim) kurmak istedim. Daha onceden Linux Lite ve Mint kullanmıştım ama hep tek işletim sistemi olarak kullanmıştım. SSD'den 50GB'lık bir bolum ayırdım EOS'u kurdum ve Windows'a donmek icin bilgisayarı yeniden başlattım ama EOS acıldı. Ben de boot menusune girip Windows'u seceyim dedim boot menusune girdim fakat sadece SSD'yi secebiliyordum. Bundan sonra internetten ne kadar araştırma yapsam da bir sonuca ulaşamadım. Linux Lite kullanırken kolayca Chrome vs. kurabilmiştim ama EOS'da sanırsam her şey terminalden kurulduğu icin ben beceremedim ve kendi kasan tarayıcısıyla devam ettim. 'GRUB' denilen bir şeyi kurmam gerektiği yazıyordu ama yapamadım. En son sabah diğer bilgisayarımdan bir Windows USB'si oluşturup format atar gibi EOS'u kurduğum yeri sildim bilgisayarı yeniden başlattım ve Windows'a girdim. Biraz once de tekrar solus OS kurdum bu sefer de sadece Windows acılıyor Solus'a giremiyorum yok mudur bir cozumu? Uzun bir yazı oldu farkındayım ama başımdan gecenleri anlatmak istedim. Şimdiden teşekkurler.
Bilgisayar acılışta işletim sistemi sormuyor
Linux0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumu
- işletim Sistemleri
- Linux
- Bilgisayar acılışta işletim sistemi sormuyor