Ubuntu 16.04 tabanlı Elementary OS 0.4.1 Loki kullanıcısıyım. Daha once evimdeki bir bilgisayara AMD'nin destek sitesindeki adımları uygulayarak (kurulum scriptini biraz değiştirmiştim) suruculeri kurmuştum ve cok guzel calışıyorlardı. Daha sonra dizustu bilgisayarıma da kurmak istedim. İşletim sistemini ve gerekli olan her şeyi kurdum. Daha sonra da suruculeri. Bilgisayarımı tekrar başlattığımda, sadece siyah yanıp sonen, sol ust koşesinde bir alt cizgi olan bir ekranla karşılaştım. Ne kadar Ubuntu forumları varsa, ne kadar stackexchange sorusu varsa hepsini denedim. Sonuc aynı.
Sistemimde bir tane onboard Intel HD Graphics var bir de AMD R7 M360 var.
Aslında bu driver cok da gerekli değildi şimdiye kadar. Ama artık Windows'un sacma sapan 10 saatlik guncellemelerinden, 4 5 program yukledikten sonra acılışların 5 6 dakikayı bulmasından sıkıldım. Windows'u sadece LoL oynamak icin kullanıyorum. Geri kalan tum programlama, film izleme, muzik dinleme vb. işlerimi Elementary OS uzerinden yapıyorum. Amacım oyunu Linux uzerinde calıştırmaktı. Calıştı da. Fakat oyun tam başlarken bugsplat hatası veriyor ve ben de bunun grafik suruculerinden kaynaklandığını duşunuyorum.
Yardım edecek/etmeye calışacak herkese şimdiden teşekkurler.
AMDGPU-PRO suruculeri kurulunca siyah ekranda kalma sorunu
Linux0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- AMDGPU-PRO suruculeri kurulunca siyah ekranda kalma sorunu